PROBLEME la votul prin CORESPONDENȚĂ din Diaspora. Nereguli la numărul buletinelor de vot comandate de AEP

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Numărul de buletine de vot pentru votul prin corespondență comandat de AEP pentru românii din diaspora este mai mic cu aproape 10.000 decât numărul de buletine care ar fi fost necesar pentru ambele tururi de scrutin.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a comandat, pentru votul prin corespondență la cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale, mai puține buletine de vot decât numărul celor care s-au înregistrat pentru a vota în acest mod, după cum rezultă din datele oficiale prezentate de instituție.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri cu privire la materialele electorale comandate de AEP pentru alegerile prezidențiale, instituția a comandat 71.834 de bucăți "BULETINE DE VOT TIP 3 CORESPONDENȚă - (TUR I + TUR II)". Cifrele avansate vin după ce, tot AEP anunța, încă din septembrie, că 41.003 români s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro pentru a vota prin corespondență.

Așadar, numărul necesar de buletine pentru votul din străinătate la cele două tururi de scrutin ale alegerior prezidențiale este 82.006, cu peste 10.000 mai mare decât cel comandat de AEP.

Autoritatea Electorală Permanentă nu făcut încă precizări pe această temă.

În ceea ce privește exercitarea dreptului de vot prin corespondență, documentele necesare acestuia au fost expediate prin intermediul Poștei Române până la 17 octombrie 2019, alegătorii fiind nevoiți să expedieze plicul cu votul exprimat astfel încât acesta să ajungă la sediul biroului electoral pentru votul prin corespondență până cel mai târziu joi, 7 noiembrie 2019. În situația în care, din diverse motive, plicul nu ajunge la timp pentru a fi validat, alegătorul va fi notificat să se îndrepte spre cea mai apropiată secție de votare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel