Adrian Zuckerman precizări despre când scăpăm de viza pentru SUA

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ambasadorul american la București, Adrian Zuckerman, spune că Statele Unite nu vor elimina prea curând vizele pentru români.

Adrian Zuckerman a declarat, într-un interviu pentru Ziarul de Iaşi, că nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România.

Din păcate, spune oficialul american, există o lege care spune că rata de respingere a candidaţilor trebuie să fie de sub 3% şi acum e în jur de 10%.

„Nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România. Din păcate, avem o lege care spune că rata de respingere a candidaţilor trebuie să fie de sub 3% şi acum e în jur de 10%. (...) Le-am promis şi preşedintelui Iohannis, şi prim-ministrului Orban că vom lucra cu Guvernul pentru a vedea cum putem rezolva aceste lucruri, cum poate fi redusă rata de respingere, ca să ajungă de la 10% la 3% şi astfel să se poată ridica vizele pentru România”, a declarat pentru Ziarul de Iaşi ambasadorul american, întrebat dacă în opinia sa există şanse ca România să fie cea de-a 40-a ţară care va intra în programul „Visa Waiver".

Întrebat dacă putem vorbi de un timeline realist pentru acest proiect, fiind invocate durata de 5-10 luni sau de 5-10 ani, Adrian Zuckerman a răspuns: „Sper să nu fie 5-10 ani, dar, din păcate, nu cred că o să fie 5 sau 10 luni. Aş intui că e ceva între aceste date, dar e greu de spus, fiindcă sunt o mulţime de lucruri şi de condiţii care trebuie rezolvate, ca rata de respingere să se reducă de la 10% la 3%”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel