Adolescent român de 15 ani, împușcat cu un pistol airsoft de un alt tânăr de 17 ani

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliţiştii din municipiul Râmnicu Vâlcea fac cercetări în cazul unui tânăr de 17 de ani care, luni seara, ar fi tras cu un pistol de tip airsoft înspre un alt tânăr în vârstă de 15 ani.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţiei Judeţean (IPJ) Vâlcea, între cei doi ar fi avut loc un conflict verbal, tatăl băiatului de 15 ani fiind cel care a sesizat incidentul autorităţilor.

"Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că, în urma unui conflict verbal, un tânăr de 17 ani ar fi tras cu o armă de tip airsoft înspre un un băiat de 15 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor care se impun", au precizat reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Pistolul a fost ridicat şi a fost întocmit un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, tânărul de 17 ani primind şi o amendă de 2.000 de lei pentru deţinerea de arme neletale. Conform Legii 295/2004, armele de acest tip pot fi procurate în România doar de persoanele care au împlinit 18 ani, transmite Agerpres.

A trecut doar o lună de când, un alt adolescent de 16 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost reţinut şi urmează să fie cercetat penal, după ce a fost surprins în timp ce agresa un elev de la o şcoală din oraş, asupra lui fiind găsite un cuţit şi un pistol de tip airsoft.

Elev român, agresat de un coleg pentru o postare pe o reţea de socializare

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea, incidentul s-a petrecut în apropierea Colegiului Tehnic Forestier, oamenii legii fiind solicitaţi de paznicii instituţiei de învăţământ, scrie Agerpres. Aceștia au alertat polițiștii după ce au fost martori la întreaga scenă.

"Agresorul, un tânăr de 16 ani din Râmnicu Vâlcea, şi-a aşteptat victima, elev la Colegiul Tehnic Forestier Râmnicu Vâlcea, să iasă de la ore, iar în momentul când a văzut-o i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele. Întreaga scenă a fost observată de personalul de securitate al şcolii care a solicitat ajutorul jandarmilor. Un echipaj de Jandarmerie care se afla în apropierea şcolii a intervenit de urgenţă reuşind să întrerupă conflictul dintre cei doi tineri, care se pare că ar fi pornit de la o postare pe o reţea de socializare", a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea, George Tacale.

De asemenea, polițiștii au menționat că la percheziţia corporală, echipajul de jandarmi a descoperit că tânărul avea în buzunare un cuţit şi un pistol de tip airsoft, despre care acesta a declarat că le avea pentru autoapărare.

Pe numele agresorului au fost întocmite actele premergătoare începerii urmării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi port fără drept de obiecte periculoase. Acestea au fost înaintate poliţiştilor în vederea continuării cercetărilor, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel