Adolescent român de 15 ani, arestat preventiv după ce, aflat sub influența drogurilor, şi-a înjunghiat fratele de 17 ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un băiat de 15 ani din Arad a fost arestat preventiv, miercuri, după ce şi-a înjunghiat fratele mai mare, în vârstă de 17 ani, victima fiind internată în spital în stare gravă. 

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, incidentul a avut loc marţi, 'pe fondul unor neînţelegeri'.

'Inculpatul minor, în vârstă de 15 ani, în timp ce se afla la domiciliul său în municipiul Arad, l-a agresat fizic pe fratele său, în vârstă de 17 ani, provocându-i o plagă cu un cuţit în zona inferioară a spatelui. Victima a fost internată de urgenţă, în stare gravă, la Spitalul Clinic Judeţean Arad, fiind operată', se arată într-un comunicat al procurorilor.

Potrivit constatărilor preliminare făcute la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Arad, victima a suferit leziuni traumatice care necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, 'viaţa acesteia fiind pusă în primejdie'.

Miercuri dimineaţă, adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat judecătorilor, care au decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru 'violenţă în familie în condiţiile tentativei la omor'.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că băiatul şi-a recunoscut fapta, însă a susţinut că a fost sub influenţa drogurilor. În aceste condiţii, el urmează să fie testat pentru consum de droguri. 

 

Tânăr de 16 ani, arestat preventiv după ce ar fi înjunghiat un bărbat la un botez din cauza unei melodii

 

Un alt minor în vârstă de 16 ani, din localitatea Letca Nouă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru vătămare corporală după ce ar fi înjunghiat un bărbat la un botez din cauza unei melodii cântate la eveniment.

"Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Mihăileşti au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană a fost înjunghiată la un botez. În temeiul sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii şi au constatat că cele sesizate se confirmă, în sensul că, la data de 20 august 2022, ora 02:30 ar fi avut loc un conflict spontan între un bărbat, de 35 de ani, din localitatea Ghimpaţi, şi un alt bărbat, de 48 de ani, din localitatea Letca Nouă, judeţul Giurgiu, motivul izbucnirii fiind o melodie cântată de către bărbatul de 48 de ani. Bărbatul de 48 de ani, din localitatea Letca Nouă, pentru a aplana conflictul, ar fi plecat cu soţia şi copilul său, însă, ar fi fost aşteptat de către bărbatul, de 35 de ani şi ar fi fost lovit cu pumnul în zona feţei, de către acesta, moment în care, copilul bărbatului de 48 de ani, în vârstă de 16 ani, ar fi luat un cuţit şi l-ar fi lovit de două ori pe cel de 35 de ani", se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri, de IPJ Giurgiu și citat de Agerpres.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, pe numele tânărului, de 16 ani, din localitatea Letca Nouă, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală.

Tânărul a fost reţinut, pentru 24 de ore, iar instanţa de judecată a dispus faţă de acesta măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel