Acuzații grave: Bebeluș vândut din spital, pentru 10.000 de euro, de către o șefă de la DGASPC: „Poliția a ajuns la o familie bogată din Ilfov“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Vișinel Bălan, fost vicepreședinte Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, susține că o șefă din cadrul Direcției Generale de ASistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din Sectorul 4 ar fi vândut, pentru 10.000 de euro, un bebeluș unei familii înstărite din Ilfov. 

Vișinel Bălan relatează, pe pagina sa de Facebook, „o poveste teribilă de negândit“. Potrivit lui, „o femeie care a fost încredințată să protejeze interesele copiilor vulnerabili ar fi făcut exact contrariul. În loc să ajute o familie nevoiașă și să prevină separarea bebelușului de aceasta, Doina T., șef de serviciu Prevenirea Separării Copilului de Familie, din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 4 ar fi preluat bebelușul din maternitate și l-ar fi dat în grija unei familii înstărite din Ilfov“.

Vișinel Bălan, despre bebelușul vândut din maternitate: „Poliția a ajuns la o familie bogată din Ilfov“

 

Vișinel Bălan susține că „surse apropiate din poliție spun că ar fi vorba de 10.000 de euro primiți de la familia respectivă“.

Acesta face un apel de urgență către ministrul Gabriela Firea, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și primarului Sector 4 Daniel Băluță să intervină de urgență în acest caz, menționând și că nu mai are încredere „în cei care gestionează leadership-ul D.G.A.S.P.C. Sector 4“.

De asemenea, fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA)  solicită în continuare demiterea Elenei Tudor, președintă la ANPDCA. „Pentru acțiunile ei Doina Teodorescu ar fi fost mutată de la Serviciul Prevenirea Separării Copilului de Familie, pe care îl conducea, la Serviciul Adulți. Aceasta și-ar fi folosit poziția sa de șef al serviciului de prevenire în mod abuziv și ar fi profitat de o situație vulnerabilă pentru a-și trage un beneficiu“.

Bebeluș vândut din spital, pentru 10.000 de euro, de către o șefă de la DGASPC

 

În ceea ce privește cazul bebelușului care ar fi fost vândut din maternitate de o șefă din cadrul DASPC sector 4, Vișinel Bălan susține că atunci când mama a încercat să recupereze bebelușul, acesta era de negăsit, și a fost nevoită să meargă la poliție. „La vederea acestui caz șocant, poliția s-a mobilizat rapid pentru a găsi bebelușul. Au dus-o pe Doina la domiciliul ei, dar copilul nu a fost acolo. Poliția a ajuns la o familie bogată din Ilfov, unde bebelușul fusese recuperat“, susține Vișinel Bălan

Acest incident nu trebuie trecut cu vederea. Într-o societate civilizată, trebuie să supraveghem întotdeauna funcționarii publici și să ne asigurăm că acționează în interesul persoanelor pe care sunt însărcinați să le ajute, mai ales în cazul copiilor lipsiți temporar sau definitiv de familie, care nu pot să acționeze pentru sine. Acești funcționari trebuie să fie de încredere, căutați și evaluați în mod constant, pentru a preveni comportamente iresponsabile și abuzive ca acesta.

Faptele acestor acțiuni trebuie să fie anchetate și să fie trase la răspundere persoanele implicate. Cea mai rară și inacceptabilă parte a acestui caz este lipsa de responsabilitate a doamnei, care a dispărut din peisajul Direcției și a apărut ca „o floare“ după aproximativ 2-3 luni, desfășurându-și activitatea acum la serviciul pentru adulți.

Din păcate, incidentul cu privire la angajata DGASPC Sector 4 care ar fi vândut un copil ne îndepărtează de idealul de protecție și susținere pentru copiii vulnerabili și trebuie să fim cu toții implicați în lupta împotriva acestui fel de abuzuri și a nedreptăților care amenință aceste vieți vulnerabile“, mai spune Vișinel Bălan în postarea  sa de pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel