Artistă vietnameză numită consul onorific al României la Ho Chi Minh

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Artista vietnameză Tran Thi Thanh Nhan, cunoscută sub numele de Ly Nha Ky, a fost numită consul onorific al României în orașul Ho Chi Minh, pentru un mandat de patru ani.

La ceremonia organizată cu ocazia numirii, ministrul român de Externe, Teodor Malescanu, a explicat că ”numirea a fost făcută într-un moment în care cele două țări aspiră la consolidarea cooperării bilaterale pe baza prieteniei și intereselor reciproce, cu sprijinul studenților vietnamezi din țara România”. 

Diplomatul a spus că România va promova relațiile politice, economice și culturale cu Vietnam, adăugând că această numire arată dorința țării sale de a consolida relațiile, în special în domeniul comerțului.

La rândul său, noul consul onorific, Thanh Nhan, a promis să lucreze pentru aprofundarea legăturilor dintre cele două țări, în general, și între România și orașul Ho Chi Minh, în special. 

Hanoi și București au stabilit relații diplomatice începând din 3 februarie 1950, ambele țări facilitând vizite de nivel înalt, în prezent, în România trăind mai mult de patru mii de ingineri și experți vietnamezi.

 

Sursă foto -  Facebook Ly Nha Ky

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel