Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, întâlnire cu Florin Cîțu după ce a fost bătut în Suceava: ”Categoric îmi este teamă pentru țara asta“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Tiberiu Bosutar
Tiberiu Bosutar

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar a spus, după ce a fost bătut în Suceava, că îi este teamă, nu pentru el, cât pentru familie, pentru pădure și pentru țară. Activistul s-a întâlnit, miercuri, cu premierul Florin Cîțu.

”Nu am depus plângere penală la Suceava, pentru că nu aveam încredere în autoritățile locale. Am venit la București. Din păcate, spre surprinderea noastră, dosarul a plecat înapoi la Vatra Dornei, acolo unde procurorul a minimalizat cât a putut de mult situația. Noi am fost jefuiți, atacați, torturați... Erau suficiente dovezi pentru a da o șentință mai serioasă. Oamenii m-au amenințat cu moartea, mi-au amenințat familia și au spus că știu unde stau. Cumva m-am liniștit când am văzut că sunt reținuți. Când am văzut că le-au dat drumul, am venit din nou la București”, spune Tiberiu Boșutar.

El afirmă că încă îi este teamă.

”Categoric îmi este teamă, nu pentru mine, cât pentru familie, pentru pădure și pentru țara asta”, adaugă Botușar.

Activiștii de mediu Tiberiu Boșutar și Gabriel Păun și jurnalistul Radu Mocanu au avut, miercuri, o întâlnire cu premierul Florin Cîțu.

”Un dialog există. Și o deschidere la dialog. Acum să vedem dacă și primim ceea ce am cerut, mai exact constituirea unui grup de lucru pe SUMAL din care să facem parte. Grupul de lucru se va ocupa pe dezvoltarea SUMAL. Aplicația SUMAL e foarte bună, nu e completă și nu produce efectele așteptate. Vrem să veni în ajutorul instituțiilor”, relatează Tiberiu Botușar.

Un jurnalist și un activist de mediu au fost bătuți cu bestialitate de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava. Victimele făceau un reportaj despre tăierile ilegale de păduri, iar unii dintre agresori au fost duși la audieri. Ambele victime au ajuns la spital, iar echipamentele le-au fost distruse.

”Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Boșutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei”, au relatat, pe Facebook, cei de la Greenpeace România, ptrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel