Adolescenta româncă arsă de criminalul liberat condiționat, transferată în Germania pentru tratament

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Măriuca, tânăra adolescentă arsă de criminalul Ion Turnagiu, care fusese eliberat condiționat, la Mehedinți,  va urma o recuperare medico-chirurgicală la Moritz Klinik din Bad Klosterlausnitz, estul Germaniei, unde va ajunge mâine dimineață. Transferul ei vine la o lună după ce Narcis Hogea, tatăl unei victime din Colectiv, și alți supraviețuitori ai tragediei au lansat o campanie pentru a o ajuta.

Fata incendiată în Mehedinți de un criminal liberat condiționat, a fost preluată astăzi, în jurul orei 13:00, de o ambulanță SABIF, care o va transporta până în estul Germaniei, unde va ajunge după aproximativ 14-15 ore de drum.

Măriuca a suferit arsuri pe 90% din corp și 15% din căile respiratorii după ce a fost incendiată, în luna iunie, de un criminal liberat condiționat, Ion Turnagiu, în Mehedinți. Astfel, tânăra va începe la clinica Moritz din Bad Klosterlausnitz următoarea etapă a tratamentului, cel medico-chirurgical. Pe lângă tratamentul provizoriu, ea va suferi și intervenții chirurgicale în anumite zone ale corpului afectate profund.

Măriuca și-a luat azi la revedere de la echipa de medici care au salvat-o, dar și de voluntarii care sunt implicați alături de Narcis Hogea si Asociația “În numele lui Alexandru”, supraviețuitori Colectiv care îi sunt alături celui care și-a pierdut fiul după incendiul din 30 octombrie 2015. Aceștia au demarat o strângere de fonduri pentru ajutorarea Măriucăi.

Visul Măriucăi: Să ia BAC-ul și să ajute marii arși

 

216.000 lei, aproximativ 44.000 euro, s-au strâns până acum pentru Măriuca: banii vor fi folosiți pentru activitățile conexe tratamentului, pentru educația ei și găsirea unei locuințe la întoarcere. „A fost o mobilizare exemplară”, spun ei, „totul a fost pe repede înainte, s-a implicat DSP Ilfov, fiindcă ea a fost trecută cu un domiciliu în Ilfov, Ministerul Sănătății, Spitalul Grigore Alexandrescu și SABIF”, povestesc voluntarii.

După tratamentul din Germania, Măriuca se va întoarce în țară, unde își va continua studiile și meditațiile pentru BAC. „Există deja mai mulți profesori cu care s-a intrat în contact, vor face cu ea pregătire și lecții înainte de Bacalaureat”, spun voluntarii Asociației “În numele lui Alexandru”. Asta pentru că Măriuca vrea să ajute, după studii, marii arși, potrivit Libertatea.  



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel