Accident Ungaria. MAE, anunț după ce nouă români au murit

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Toate cele nouă victime ale accidentului rutier ce a avut loc marţi în Ungaria au fost identificate ca fiind de cetăţenie română, potrivit MAE.

Trupurile neînsufleţite ale acestora au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei. În accidentul rutier produs în apropiere de Budapesta a fost implicat un microbuz care se deplasa către România dinspre Slovenia.

MAE va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului, se arată într-un comunicat al MAE transmis miercuri.

Celula de criză a MAE şi echipa consulară mobilă a Ambasadei României la Budapesta îşi continuă activitatea non-stop în baza procedurilor standard aplicabile în astfel de situaţii, până la finalizarea tuturor demersurilor de repatriere a trupurilor neînsufleţite, informează MAE.

Contact permanent cu autoritățile și membrii familiilor

Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autorităţile locale şi cu membri ai familiilor şi acordă asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite. 'Ministerul Afacerilor Externe transmite pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate', se precizează în comunicat.

Amintim că accidentul a avut loc marţi, pe Drumul Naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel