Accident feroviar în Grecia: Coliziunea fost cauzată de o "tragică eroare umană"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Coliziunea dintre două trenuri din Grecia a fost cauzată de o "tragică eroare umană", a spus premierul Kyriakos Mitsotakis.

Ciocnirea a două trenuri în Grecia, marţi seara, accident soldat cu cel puţin 38 de morţi, a fost cauzată de o "tragică eroare umană", a declarat miercuri premierul grec Kyriakos Mitsotakis, relatează AFP şi Reuters.

"Totul arată că drama este cauzată, din păcate, în principal de o tragică eroare umană", a spus şeful guvernului elen, la o zi după acest accident de tren "fără precedent" în Grecia, potrivit acestuia, şi care, potrivit unui nou bilanţ, s-a soldat cu cel puţin 38 de morţi şi zeci de răniţi.

Anterior, ministrul Transporturilor, Kostas Karamanlis, şi-a anunţat demisia după acest accident dintre un tren de pasageri care circula între Atena şi Salonic, în nordul ţării, şi un convoi de marfă. El a declarat că a preluat infrastructura "nepotrivită pentru secolul 21" când a fost numit în funcţie în 2019 şi atunci a afirmat că va face eforturi să o îmbunătăţească. "Aceste eforturi nu au fost suficiente", a spus oficialul grec citat de Reuters.

Cele două trenuri s-au ciocnit frontal



Trenurile s-au ciocnit frontal în timp ce circulau, dintr-un motiv necunoscut, pe aceeaşi linie pe o distanţă de câţiva kilometri.

Şeful gării din Larissa, oraşul cel mai apropiat de locul accidentului, a fost arestat în cursul zilei, potrivit unei surse judiciare şi este urmărit penal pentru "omor prin imprudenţă" şi "vătămare corporală" .

Majoritatea victimelor sunt tineri, a subliniat premierul Mitsotakis. Mulţi studenţi reveneau la Salonic după un weekend prelungit, luni fiind sărbătoare legală în Grecia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel