Accident cumplit: Un poliţist, aflat în timpul serviciului, a spulberat o tânără care traversa strada

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă de 21 de ani și-a pierdut viața, luni seară, după ce a fost lovită de mașina Poliției. 

 

Un poliţist, aflat în timpul serviciului, a accidentat mortal o tânără de 21 de ani, în timp ce aceasta traversa o stradă din oraşul Agnita, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

"Luni seara, în jurul orei 21,30, pe strada 1 Decembrie din oraşul Agnita, s-a produs un accident rutier în care a fost implicat un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Brădeni, aflat la volanul unei autospeciale de poliţie. Din primele cercetări efectuate la locul producerii evenimentului, a rezultat faptul că poliţistul, aflat în timpul serviciului, în timp ce conducea autospeciala pe direcţia Agnita - Sighişoara, ar fi lovit o tânără în vârstă de 21 de ani, localnică, ce traversa partea carosabilă.

Din păcate, rănile suferite în urma impactului au dus la decesul tinerei. În cauză, se întocmesc actele pentru efectuarea de cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite toate circumstanţele exacte în care s-a produs accidentul. La finalul cercetărilor va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita", a precizat Elena Welter.

"De asemenea, la nivelul IPJ Sibiu, se efectuează verificări interne cu privire la respectarea de către poliţist a normelor de conduita profesională, iar în funcţie de rezultatul anchetei penale, vor fi luate măsuri legale în consecinţă", mai arată sursa citată, scrie Agerpres.

 

Româncă, spulberată de un șofer beat și fără permis

 

O altă româncă a avut parte de un sfârșit asemănător, după ce a fost lovită de o autoutilitară pe o șosea din județul Ialomița. Șoferul a fugit, iar ulterior polițiștii au constatat că era beat și nu avea dreptul să conducă pe drumurile publice. 

Potrivit anchetatorilor, un tânăr de 24 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice și cu permisul suspendat, a fost depistat de polițiști, la scurt timp după ce a accidentat mortal un pieton și a fugit de la locul faptei.

Accidentul a avut loc vineri. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că în orașul Căzănești s-a produs un accident de circulație, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În urma verificărilor efectuate a reieșit că o femeie în vârstă de 48 de ani, din orașul Căzănești se deplasa pe marginea drumului și a fost lovită de o autoutilitară. În urma accidentului rutier, victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, însă după câteva ore aceasta a decedat.

Mașina a fost găsită în curtea unui imobil din Căzănești. Șoferul a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor polițiștii au aflat că tânărul are dreptul de a conduce suspendat.

Polițiștii au luat măsura reținerii tânărului de 24 de ani, acesta fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, conducerea unui vehicul fără permis și conducerea sub influența alcoolului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel