Accident aviatic în Columbia: Patru copii au fost găsiți în viață în Amazon după 40 de zile

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cum și-a ținut în viață frații mai mici o fetiță în vârstă de 13 ani timp de 40 de zile în jungla amazoniană. Sora lor este o eroină / Foto: Captură video youtube
Cum și-a ținut în viață frații mai mici o fetiță în vârstă de 13 ani timp de 40 de zile în jungla amazoniană. Sora lor este o eroină / Foto: Captură video youtube

Patru copii au fost găsiți în viață la mai bine de o lună după ce avionul lor s-a prăbușit în jungla amazoniană din Columbia, a anunțat președintele țării.

Frații, în vârstă de treisprezece, nouă, patru și un bebeluș de un an, se aflau la bordul avionului împreună cu mama lor, un pilot și un copilot, atunci când acesta s-a prăbușit la 1 mai.

Din păcate, mama lor și ceilalți adulți aflați la bordul avionului nu au supraviețuit.

 

Copiii au reușit să reziste o lună întreagă



Președintele Gustavo Petro a declarat că găsirea copiilor după săptămâni de căutări a fost "o bucurie pentru întreaga țară".

El a numit-o "o zi magică", adăugând: "Erau singuri, ei înșiși au realizat un exemplu de supraviețuire totală care va rămâne în istorie. Acești copii sunt astăzi copiii păcii și copiii Columbiei".

Petro a împărtășit o fotografie cu mai mulți membri ai armatei și ai comunității indigene care se ocupă de frații, dați dispăruți timp de 40 de zile.

El a spus că copiii primesc îngrijiri medicale - și că a vorbit cu bunicul lor, care i-a spus că "mama junglă i-a returnat".

Copiii au fost transportați cu avionul în capitala Columbiei, Bogota, unde ambulanțele îi așteptau pentru a-i duce la spital pentru tratament medical suplimentar.

 

Avionul s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni la motor



Avionul Cessna 206 în care călătoreau copiii și mama lor înainte de prăbușire zbura de la Araracuara, în provincia Amazonas, la San José del Guaviare, când a emis o alertă de urgență din cauza unei defecțiuni la motor.

Trupurile celor trei adulți care se aflau cu ei au fost găsite la locul prăbușirii de către armată.

Informațiile preliminare de la autoritatea aviației civile sugerează că copiii au scăpat din epavă și s-au rătăcit în pădurea tropicală pentru a găsi ajutor, a relatat agenția de știri Reuters.

Au început căutări masive, iar în luna mai, salvatorii au recuperat obiecte lăsate în urmă de copii, inclusiv o sticlă de băut pentru copii, o foarfecă, o cravată de păr și un adăpost improvizat.

 

Cunoștințele copiilor despre fructe și junglă i-a ajutat să supraviețuiască



De asemenea, au fost descoperite urme mici de pași, ceea ce a determinat echipele de căutare să creadă că au supraviețuit coliziunii și că sunt în viață în pădurea tropicală, care este casa jaguarilor, șerpilor și a altor prădători.

Copiii aparțin grupului indigen Huitoto, iar membrii comunității lor au sperat că cunoștințele lor despre fructe și abilitățile de supraviețuire în junglă le vor oferi o șansă mai bună de supraviețuire.

Populația indigenă s-a alăturat operațiunii de căutare, iar elicopterele au difuzat un mesaj de la bunica copiilor, înregistrat în limba Huitoto, care îi îndemna să nu se mai miște pentru a fi mai ușor de localizat, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel