A. Zegrean: "Kovesi nu ar fi fugit ca alţii din ţară. Trebuie să angajeze un avocat"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale este de păerere că judecătorii Instanţei Supreme vor ridica măsura controlului judiciar în cazul Laurei Codruţa Kovesi. Augustin Zegrean îi recomandă însă fostei şefe a DNA să angajeze un avocat specializat în drept, care ar putea să o ajute mai mult decât dacă s-ar prezenta singură în faţa instanţei.

Augustin Zegrean a explicat, la Digi24, ce ar însemna dacă ÎCCJ va ridica măsura impusă de procurorii Secţiei de investigare a maagistraţilor, o măsură pe care oricum o consideră nejustificată, în condiţiile în care Laura Codruţa Kovesi nu ar fugi din ţară aşa cum au făcut-o alţii.

"Dacă se întâmpă aşa, măsura controlului judiciar nu mai are niciun efect, măsura luată de procuror se înlătură şi ea va putea să plece din ţară, va putea să  facă ce doreşte şi nu va mai trebui să se prezinte la poliţie săptămânal.

Nu ştiu dacă era justificat să se ia o astfel de măsură într-un dosar vechi de când lumea şi despre care se ştiau toate. Ce ar mai putea să facă acum? Cred că nu îşi închipuie nimeni că va fugi din ţară aşa cum au făcut alţii şi niic nu cred că are interes să o facă. Singura ei fugă ar fi spre Europa, nu în altă parte", a declarat fostul şef al CCR pentru Digi24.

 

A. Zegrean: Kovesi nu ar fi fugit din ţară

 

Augustin Zegrean a comentat şi reacţia venită de la nivelul Pasrlamentului European şi susţine că fosta șefă a DNA încă mai are șanse pentru obținerrea psotului de procuror șef european, chiar dacă măsura controlului judiciar nu va fi ridicată astăzi.

"Am auzit că preşedintele Parlamentului European este îngrijorat de situaţia Laurei Codruţa Kovesi şi că va discuta astăzi această problemă în PE. (...) În ce priveşte procedura care este în derulare la UE pentru numirea ei ca procuror general european, nu cred că va fi afectată în vreun fel. Chiar dacă nu poate părăsi ţara astăzi, paote fi numită pentru că mpsura aceasta nu va dura cât lumea. Măsura preventivă poate dura maxim 180 de zile. Dacă ar fi condamnată ar fi o problemă", a mai precizat Augustin Zegrean, care crede că judecătorii Instanţei Supreme vor admite plângerea lui Kovesi, din moment ce nu sunt motive carre să justifice controlul judiciar.

 

A. Zegrean: Kovesi trebuie să îşi angajeze un avocat

 

Fostul şef al CCR îi recomandă Laurei Codruţa Kovesi să nu se mai apere singură, ci să apeleze la un avocat specializat în drept penal, care are mai multă experienţă în astfel de cazuri decât un procuror.

"Ar trebui să îşi angajeze în avocat pentru că avocaţii sunt mult mai experimentaţi în apărare decât procurorii. Procurorii ştiu să acuze. Ea a fost procuror toată viaţa, nu a fost nidciodată apărător. Sunt două meserii total diferite şi ar trebui să îşi angajeze un avocat specializat în drept penal. Este un risc şi avocaţii când au procese şi angajează avocaţi. Una este acuzarea, alta este apărarea. Sunt lucruri total diferite", a mai spus Augustin Zegrean la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel