A patra încercare EȘUATĂ de numire a Adinei Florea la șefia Secției speciale

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ședința CSM de azi la care pe ordinea de zi era numirea Adinei Florea la șefia Secției speciale pentru anchetarea magistraților s-a încheiat rapid .

Încercarea de numire a eșuat din cauza lipsei de cvorum, anunță Antena 3. La fel s-a întâmplat și cu ultimele trei şedinţe ale plenului Consiliului Superior al Magistraturii care au fost amânate tot din lipsă de cvorum. Cea mai recentă amânare a fost luni.

Şapte membri ai CSM, respectiv Anamaria Chiş, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, dar Nicolae Solomon, vicepreşedinte al forului, care nu au participat la aceste ultime trei şedinţe şi prin urmare acestea au fost amânate, au cerut public amânarea tuturor discuţiilor cu privire la Secţia de Investigare a magistraţilor până la traducerea raportului Comisiei de la Veneţia şi a raportului GRECO.

Aceştia au cerut şi organizarea unei dezbateri publice asupra activităţii Secţiei întrucât, potrivit informaţiilor apărute în spaţiul public, Comisia de la Veneţia şi GRECO ar fi solicitat autorităţilor române desfiinţarea acestei Secţii, considerându-o un instrument suplimentar pentru intimidarea şi exercitarea unor presiuni asupra judecătorilor şi procurorilor.

Cei şapte membri CSM au avertizat, într-un comunicat de presă, că vor utiliza toate pârghiile de pentru a susţine amânarea discutării chestiunilor ce ţin de activitatea acestei Secţii.

Pe de altă parte, reprezentanţii societăţii civile în Consiliu, Victor Alistar şi Romeo Chelariu, au transmis că nu sunt de acord cu comportamentul celor 7 membri care au condiţionat participarea la plen şi au afirmat că se opun eliminării de pe ordinea de zi a punctelor care vizează Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel