A murit după ce s-a tratat cu „medicamentul minune” promovat de Trump pentru COVID-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un bărbat a murit, iar o femeie e în stare critică după ce au luat o substanţă ce conţine clorochină, scrie The Indepdendent. Clorochina a fost promovată de Donald Trump drept tratament pentru coronavirus, în ciuda avertismentelor specialiştilor.

Reprezentanţii direcţiei de sănătate din Arizona au anunţat că un bărbat şi o femeie au înghiţit fosfat de clorochină, substanţă folosită pentru curăţarea acvariilor, cu 30 de minute înainte de a ajunge la spital.

„Date fiind incertitudinile care planează în jurul COVID-19, înţelegem că oamenii înceacă să găsească noi metode pentru a preveni sau trata virusul, dar auto-medicaţia nu e cea mai bună soluţie. Ultimul lucru pe care ni-l dorim este ca spitalele de urgenţă să fie invadate de persoane care cred că au găsit un leac miraculos", a spus doctorul Daniel Brooks, directorul Centrului de informare antidrog.

Produsele farmaceutice care conţin clorochină şi hidroxiclorochină sunt prescrise de medici pentru tratarea malariei, dar deocamdată nu s-a dovedit că acestea ar fi eficiente în tratarea coronavirusului.

Cu toate acestea, preşedintele Donald Trump a spus în multe rânduri că medicamentul va produce o turnură în tratamentul împotriva coronavirusului, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel