A murit Dumitru Comănescu, românul care timp de o lună a fost cel mai vârstnic bărbat din lume

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
dumitru_comanescu
dumitru_comanescu

Dumitru Comănescu, românul în vârstă de 111 ani, care timp de o lună a fost cel mai vârstnic bărbat din lume, a murit sâmbătă. Acesta fusese decorat, în urmă cu trei zile, de către Patriarhul Daniel.

„Regretăm nespus trecerea în neființă a domnului Dumitru Comănescu, care a avut loc în această dimineață! Întâlnirea cu dumnealui a fost o adevărată lecție despre viață si credință, despre responsabilitatea pe care o avem față de fiecare suflet pe care îl întâlnim, despre puterea de a depăși și a învinge marile, dar și micile încercări ale vieții, despre virtute, omenie, bunătate și înțelegere. Ne-am bucurat de faptul că domnul Dumitru Comănescu a fost beneficiarul proiectului VIEȚI CENTENARE, că a fost distins cu titlul de Cel mai Vârstnic Cetățean al Municipiului București și, în urmă cu o lună, declarat cel mai vârstnic bărbat în viață, din lume. Gândurile sale frumoase, pline de înțelepciunea omului care a privit drept în ochi viața, ni le-a transmis de fiecare dată cu infinită caldură si bunătate, ne-a surprins cu vioiciunea făpturii sale, cu sfaturile și îndemnurile optimiste și ne-a lăsat amintiri de neuitat! Ne veți lipsi domnule Dumitru Comănescu! Odihnă veșnică”, a spus Alexandra Dobre , directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului București, potrivit Digi24.

Citește și Un român devine oficial cel mai bătrân om din lume. Bărbatul trăiește în București

Născut pe 8 noiembrie, 1908, în Provița de Jos, județul Prahova, Dumitru Comănescu a fost de profesie inginer agronom. Bărbatul a povestit că secretul longevității sale a fost dragostea familiei, a soției, fiilor și nepoților.

Pe 24 iunie, Dumitru Comănescu a fost decorat de Patriarhul Daniel cu Crucea Patriahală, cel mai înalt ordin al Bisericii Ortodoxe Române, pentru mireni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel