„A murit cu degetul pe trăgaci“: Detalii CUTREMURĂTOARE din incendiul asupra Ambasadei României de la Kabul

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură stirileprotv.ro
Sursa foto: captură stirileprotv.ro

Un fost militar care se coupa de paza misiunii diplomatice a României din Kabul (Afghanistan) povestește cum s-au petrecut faptele de la începutul lui septmrbei, când un român a murit în timpul unui atac al talibanilor.

Clădirea misiunii diplomatice a României din Kabul (Afghanistan) a fost distrusă în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în timpul unui atac terorist al talibanilor. Un diplomat român a murit atunci. Un fost militar a povestit pentru Digi24 că românul a murit „cu degetul pe trăgaci”, și că astfel a împiedicat avansul talibanilor, care nu au putut face și alte victime.

„Motivul pentru care s-a oprit în locul respectiv a fost datorită băiatului care a acționat într-un mod mai mult decât profesionist și a dus mașina in față și probabil s-au concentrat toți pe mașina respectivă. A murit ca un erou și ca un luptător și a murit cu degetul pe trăgaci, așa cum ar trebui să facă oricare dintre ei”, spune fostul militar.

Românul, care marți a fost adus în țară într-un sicriu, cu onoruri militare, nu a supraviețuit, dar a murit ca un erou.

„A durat destul de mult schimbul de focuri, a durat mult pentru că era incertitudinea... nu se știa câți atacatori sunt, unde sunt, ce fac. Au avut un plan destul de bine pus la punct. Au incendiat o clădire, au despărțit practic campul în două”, își mai amintește fostul militar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel