A murit academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Răzvan Theodorescu
Răzvan Theodorescu

Academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, a încetat din viață astăzi, 6 februarie, la vârsta de 83 de ani, la spitalul Floreasca.

Răzvan Theodorescu a fost un istoric de artă și politician român, membru titular al Academiei Române și vicepreședinte al acesteia. A fost senator din partea PSD în legislatura 2000-2004 și ministru al culturii.

Academicianul Răzvan Theodorescu, istoric al culturii şi istoric de artă, s-a născut la 22 mai 1939, în Bucureşti.

Acad. Răzvan Theodorescu (82 de ani) a fost istoric al culturii şi istoric de artă. Studii liceale şi universitare la Bucureşti, absolvind Facultatea de Istorie.

A murit academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române



În 1972 şi-a susţinut la Universitatea Bucureşti teza de doctorat cu tema "Elemente culturale bizantine, balcanice şi occidentale la începuturile culturii medievale româneşti în sec. X-XIV".

Şi-a început cariera ştiinţifică în 1963, la Institutul de Istoria Artei, unde a fost cercetător şi director adjunct ştiinţific.

Din 1990 a fost profesor la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, în cadrul căreia a susţinut cursurile de artă medievală europeană, tipologia artei sud-est europene şi istoria civilizaţiei europene.

A fost preşedinte al Radioteleviziunii Române (1990-1992), membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (1992-2000).

Profesor invitat la Centrul Superior de Studii Medievale din Poitiers, rector al Universităţii Media, şeful primei catedre umaniste UNESCO din România, Theodorescu a fost ales, în 1993, membru corespondent al Academiei Române, iar în 2000 membru titular.

Răzvan Theodorescu era preşedintele Secţiei de arte, arhitectură şi audiovizual a Academiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel