A făcut infarct, dar nu era niciun medic în spital să îl ajute. Bărbatul a murit, deși putea fi salvat

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
A făcut infarct, dar nu era niciun medic în spital să îl ajute. Bărbatul a murit deși putea fi salvat / Foto: Unsplash
A făcut infarct, dar nu era niciun medic în spital să îl ajute. Bărbatul a murit deși putea fi salvat / Foto: Unsplash

Sebastiano Morana, un bărbat din Pachino, în provincia Syracuse, a murit subit în urmă cu două zile, după ce a suferit un atac de cord. În centrul medical de urgență nu era nici măcar un medic să îl ajute.

Sebastiano Morana era un fermier în vârstă de 38 de ani din Pachino, în provincia Syracuse, care a murit cu zile, în spital, unde nu se afla niciun foctor să îl salveze.

După ce i s-a făcut rău, bărbatul ar fi avut nevoie să fie transportat la o unitate de îngrijire teritorială, dar niciun medic nu era disponibil în acel moment. Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost transportat apoi la o unitate medicală dotată cu un elicopter, dar până atunci era prea târziu pentru el.

 

A suferit un atac de cord în spital și nu a avut cine să îl salveze

 

Carabinierii din Pachino investighează cazul pentru a stabili dacă a existat vreo responsabilitate în gestionarea operațiunii de salvare. Chiar recent, primarul din Pachino, Carmela Petralito, s-a întâlnit cu conducerea autorității sanitare din Syracuse pentru a cere să se ia măsuri pentru a garanta prezența medicilor în centrul de sănătate.

După tragedie, aceasta a comentat: "Condoleanțele mele personale și ale întregii comunități din Pachino se îndreaptă către familia lui Sebastiano Morana. Acum este momentul să ne mobilizăm cu toții în jurul familiei acestui tânăr tată și să continuăm să cerem cu tot mai multă forță respectarea dreptului la viață. Nu vom coborî niciodată nivelul angajamentului nostru pentru o asistență medicală decentă în zona de sud".

 

Spitalul nu are destui medici cât să acopere toate turele

 

Trustul spitalului din Syracuse a explicat că 'a făcut tot ce a putut pentru a acoperi turele'. În orice caz, din câte știa directorul de service, a fost oferită toată asistența posibilă și imaginabilă atât de către facilitățile Asp, cât și de către centrul operațional din Catania.

Comisarul Asp din Syracuse, Salvatore Lucio Ficara, a adăugat apoi: "Personalul care i-a acordat asistență bărbatului de 38 de ani a lucrat foarte repede, din câte mi s-a spus, activând toți oamenii și mijloacele disponibile. În orice caz, transmitem condoleanțe familiei domnului Morana", conform fanpage.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel