A amestecat albușuri de ou și amoniac și a observat un efect wow! Un truc de la profesioniști

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
A amestecat albușuri de ou și amoniac și a observat un efect wow! Un truc de la profesioniști
A amestecat albușuri de ou și amoniac și a observat un efect wow! Un truc de la profesioniști

Atunci când ne dedicăm curățării temeinice a casei noastre, unul dintre elementele casei care poate genera cele mai multe îndoieli cu privire la care este modalitatea corectă de a o întreține și de a o menține curată pot fi ușile. În general, o ușă bună este de obicei făcută din lemn. Acesta este unul dintre cele mai râvnite materiale în fabricarea mobilierului casnic precum scaune, mese sau rafturi. Dar, în cazul ușilor, cu atât mai mult cu cât acestea sunt capabile să izoleze sunetele și vremea în sine.

Nu este același lucru să ai o ușă de interior și una de exterior, deoarece în această a doua vreme nefavorabilă poate fi mai dăunătoare. Totuși, chiar și așa, păstrarea lor curată poate preveni apariția ciupercilor, slăbirea materialului și poate favoriza durata de viață a acestuia. În funcție de faptul că este lăcuită sau nu, îngrijirea se schimbă și de aceea în acest articol vom aprofunda cum să curățăm ușile din lemn.

Cârpele de bucătărie s-au învechit și miros urât? Nu le arunca! Iată cum le poți face să fie parfumate cu doar trei ingrediente din casă

 

Cum să curățați ușile din lemn nelăcuit

 

Unii oameni preferă ca ușile lor să fie nelăcuite pentru un aspect mai robust. Pentru a le menține la fel de robuste ca în prima zi, trebuie să urmați acești pași de curățare.

Îndepărtați excesul de praf și murdărie: fără a utiliza niciun produs, doar cu o cârpă uscată, aveți grijă să îndepărtați toate resturile de scame și praf care se află la suprafață.

Curățați și îndepărtați urmele: cu o cârpă moale sau un burete, pentru a nu zgâria suprafața, frecați ușa cu o soluție de apă caldă și săpun special pentru lemn pentru a îndepărta eventualele urme care ar putea fi prezente. Se poate recurge și la amestecarea amoniacului cu apă sau chiar ulei de măsline și oțet alb pentru a îndepărta petele mai localizate. Când terminați, asigurați-vă că îndepărtați resturile de apă și produs.

Lustruiți lemnul: odată curat, pentru a-i da un ton și un aspect mai curat, aplicați un produs de lustruit sau ulei natural, precum uleiul de migdale, și întindeți-l cu mișcări energice cu o cârpă pe toată suprafața, astfel încât lemnul să fie strălucitor și sclipitor.

Vezi ce se întâmplă dacă amesteci jumătate de banană cu două linguri de iaurt. Un truc magic pe care trebuie să-l cunoști!

 

Cum să curățați ușile din lemn lăcuit

 

Dacă te-ai hotărât să folosești un strat de lac pentru a proteja lemnul ușilor tale, modalitatea de curățare a acestora va fi puțin mai ușoară. Trebuie doar să urmați următorii pași.

Îndepărtați orice resturi: cu o cârpă umedă, asigurați-vă că îndepărtați toate urmele de praf pentru a preveni zgârierea lacului atunci când curățați temeinic.

Dezinfectați întreaga ușă: cu un săpun special pentru uși, amestecat cu o lingură de oțet alb, urmează să înmuiați o cârpă de curățat și să treceți peste toate zonele pentru ca toate urmele care au rămas pe stratul de lac să poată fi îndepărtate. Trebuie să o faci cu grijă și fără să freci prea mult pentru a nu deteriora stratul de suprafață.

Lustruiți lacul: apoi, folosind cea mai subțire cârpă posibilă, aplicați puțin lac pentru lemn și masați ușor ușa pentru a o face din nou strălucitoare. Când produsul și-a făcut efectul, asigurați-vă că este uscat cu o cârpă curată.

Nu mai arunca cojile, tulpinile și alte resturi de la legume. Cum să folosești aceste deșeuri prețioase. Un truc pentru toate gospodinele

 

Mai multe sfaturi pentru curățarea ușilor din lemn

 

Pe lângă diferitele produse specifice pentru curățarea lemnului, una dintre cele mai de bază resurse este cea a săpunului neutru. Cu toate acestea, există câteva amestecuri naturale care funcționează foarte bine și în aceste cazuri:

Oțet alb și săpun neutru: una dintre cele mai inodore și simple formule, ideală pentru îndepărtarea urmelor de umezeală și mucegai și pentru prevenirea creșterii ciupercilor pe lemn.

Amoniac și apă: Amestecarea amoniacului cu apă este un amestec puțin mai puternic decât oțetul și săpunul, dar foarte eficient în îndepărtarea petelor încorporate.

Albușuri de ou și amoniac: foarte utile pentru a asigura umiditate și hidratare suprafețelor din lemn care s-au uscat în timp.

Maioneză: Dacă aveți pete localizate pe lemn, puteți aplica puțină maioneză deasupra și aplicați-o cu o cârpă moale pentru a o îndepărta.

Pluta sticlei: dacă pata tocmai a apărut și este încă umedă, puteți freca un dop de la capacele sticlei, astfel încât să absoarbă toate resturile și apoi să le curățați în mod normal.

Pune acest ingredient în găleata pentru mop ca să ai podele strălucitoare și parfumate. Un truc pentru toate gospodinele

 

Greșeli de evitat la curățarea ușilor din lemn

 

La fel de important ca și cunoașterea modalităților de curățare a ușilor din lemn este să fie clar cum să nu înrăutățiți sau să nu deteriorați acest material nobil. Iată câteva greșeli de evitat.

Curățați-le mai întâi în casă: dacă le lăsăm curate și apoi curățăm restul casei, toți acarienii și bacteriile se vor lipi din nou de suprafețele lor.

Folosiți doar cârpa: cu o cârpă se realizează doar o curățare superficială. Trebuie curățat în profunzime cel puțin la fiecare 15 zile.

Nu le uscați bine: este foarte important să le uscați bine și să nu rămână reziduuri, deoarece murdăria ar putea rămâne blocată și se vor murdari din nou mai repede, lăsând urme de umezeală care dăunează lemnului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel