34 de morți după ce un autobuz s-a prăbușit de pe un pod - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
34 de morți după ce un autobuz s-a prăbușit de pe un pod - VIDEO
34 de morți după ce un autobuz s-a prăbușit de pe un pod - VIDEO

Cel puţin 34 de persoane au murit în centrul Kenyei după ce autobuzul în care se aflau a ieşit de pe un pod şi a căzut într-un râu, au relatat luni media locale, potrivit Reuters.

Cotidienele The Daily Nation şi Standard au relatat că accidentul s-a produs duminică seară în regiunea Tharaka Nithi. Un autobuz al companiei Modern Coast care călătorea între oraşul Meru şi portul Mombasa a ieşit de pe un pod şi a căzut într-o vale adâncă de 40 de metri.

„Până acum, am pierdut 14 femei, 18 bărbaţi şi două fete. Numărul total al morţilor este de 34. Am salvat 11 persoane, care primesc îngrijiri la spital”, a declarat, de la locul accidentului, un oficial al poliţiei locale, comisarul Nobert Komora, pentru postul de televiziune NTV Kenya.


Potrivit oficialului citat, investigaţiile iniţiale arată că frânele autobuzului ar fi cedat, astfel că şoferul nu a putut efectua virajul pe pod.

Autorităţile kenyene au cerut ca toate autobuzele companiei Modern Coast să îşi suspende operaţiunile până la finalizarea anchetei asupra accidentului.

Conform Biroului Naţional de Statistică, 4.579 de persoane au murit în accidente auto în Kenya în 2021, o creştere cu 15% faţă de anul precedent.

 

Vezi și 

 

Spania. Autobuz cu 59 de pasageri, răsturnat: 13 morți, printre care și o româncă. Șoferul s-a urcat la volan „obosit și somnoros”

 

Audierea din procesul pentru accidentul mortal în care un autobuz s-a răsturnat pe AP-7 din Freginals, Catalonia, Spania, a fost amânat peste două luni și jumătate. În urma accidentului, 13 persoane au murit, printre care și o româncă, și alte 26 de persoane au fost rănite, la primele ore ale zilei de 19 martie 2016.

Potrivit presei din Spania, aceasta este estimarea făcută de șeful instanței penale numărul 1 Tortosa, care a convocat toate părțile pentru după-amiaza zilei de 15 septembrie pentru a conveni asupra datei de începere a ședinței de judecată. În acea întâlnire, aceștia vor conveni asupra datei specifice pentru începerea ședinței, din cauza complexității cauzei, a multiplelor acuzațiilor private și a părților vătămate, cu adrese în 26 de țări diferite din lume. Astfel, părțile vor putea participa și virtual.

În cazul în care nu se ajunge la un acord de conformitate în prealabil, șoferul, Santiago R, va sta pe banca inculpaților, în fața unei cereri de patru ani de închisoare din partea Parchetului, în afară de cerințele acuzațiilor private.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel