Peste 300 de copii au fost recuperați de Ucraina din teritoriile ocupate. Cei mici au ajuns cu bine „acasă”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
307 copii au fost recuperați de Ucraina din teritoriile ocupate. Cei mici au ajuns cu bine „acasă” / Foto: Unsplash
307 copii au fost recuperați de Ucraina din teritoriile ocupate. Cei mici au ajuns cu bine „acasă” / Foto: Unsplash

Ucraina a scos 307 copii din teritoriile ocupate de Rusia, a declarat luni ombudsmanul pentru drepturile omului din această țară, inclusiv un băiat de 8 ani care a fost recent reunit cu bunica sa.

Autoritățile ucrainene estimează că peste 16.000 de copii au fost deportați în Rusia de la începutul războiului, în urmă cu un an. Rusia a declarat că a evacuat voluntar persoane din Ucraina.

"La sfârșitul lunii februarie, biroul Comisarului pentru Drepturile Omului a primit o solicitare de a ajuta la aducerea înapoi a unui copil care se afla pe teritoriul ocupat temporar de Rusia", a declarat Dmytro Lubinets, ombudsmanul, pe platforma de mesagerie Telegram.

"În câteva zile, cu ajutorul și munca personalului biroului ombudsmanului, Sashko și-a întâlnit bunica".

Ombudsmanul nu a dezvăluit detalii despre operațiune.

Cea mai mare parte a deplasărilor de persoane a avut loc în primele luni ale războiului, înainte ca Ucraina să înceapă marea contraofensivă pentru a recâștiga teritoriile ocupate în est și sud la sfârșitul lunii august.

 

Poliția estimează că 356 de copii sunt încă dispăruți



Ministerul rus al Apărării a declarat la jumătatea lunii august că 3,5 milioane de persoane au fost aduse în Rusia până atunci, inclusiv mai mult de jumătate de milion de copii.

Potrivit biroului procurorului general al Ucrainei, 464 de copii au murit până în prezent în război, aflat acum în a 13-a lună și fără a se întrevedea un final, în timp ce poliția estimează că 356 sunt încă dispăruți.

Moscova a negat că a vizat în mod intenționat civili în ceea ce numește o "operațiune militară specială" în Ucraina și a respins afirmațiile anterioare potrivit cărora ar fi mutat cu forța ucraineni.

Vezi și

 

Ucraina încearcă să reabiliteze mii de soldați care au rămas cu răni permanente din război

 

„Visez să pot merge în curând”, este singura dorință a multor soldați care au luptat în răzoiul contra lui Putin. Ucraina încearcă să reabiliteze mii de soldați care au rămas cu răni permanente din război.

La începutul lunii septembrie a anului trecut, în timpul contraofensivei crâncene a Ucrainei în sudul regiunii Kherson, serviciul lui Illya Pylypenko s-a încheiat brusc.

Tancul soldatului a trecut peste o mină în timp ce se îndrepta spre luptă. Când bărbatul de 30 de ani și-a recăpătat cunoștința, era înconjurat de foc.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel