20% din nunțile din Italia sunt între o mireasă româncă și un ginere italian 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Una din cinci nunți din Italia are loc între o româncă și un cetățean italian, arată statisticile. 

Bărbații italieni își caută mirese de altă naționalitate, arată statisticile din Italia, citate de presa din peninsulă. Astfel, căsătoriile mixte au crescut cu 21.3% față de anul 2021. 

Aproape două treimi din uniunile mixte implică un mire italian și o mireasă străină; în 18,9% din cazuri mireasa este româncă, în 10,2% este ucraineancă și în 6,9% din cazuri este rusoiacă. Italiencele, pe de altă parte, s-au căsătorit mai des cu bărbați de cetățenie marocană (12,6%) sau albaneză (8,5%).

Statisticile arată de asemenea că au fost 3.754 de cupluri nerezidente care s-au căsătorit în Italia, dublu față de 2021. Sunt în creștere și căsătoriile în care cel puțin unul dintre cei doi soți locuiește în Italia (+14%), adică și din motive de reunificare după migrație.

Uniunile civile, creștere majoră

 

Nu sunt multe, doar 2.813 de uniuni civile între cuplurile de același sex stabilite la oficiile de stare civilă ale municipalităților italiene în virtutea legii care a intrat în vigoare în 2016.

Cu toate acestea, creșterea acestora este substanțială: +31% față de 2021, +22,5% față de 2019 și +10% dacă ne uităm la primele 8 luni din 2023. 56,7% dintre aceste parteneriate au avut loc între cupluri masculine.

Divorțurile merită un capitol separat: au fost 82.596, un număr destul de stabil pentru Italia. Numărul divorțurilor a revenit efectiv la nivelurile de dinainte de pandemie și în concordanță cu valorile post-2015. 

Ziua preferată pentru a oficializarea căsătoriilor în Italia este sâmbăta: fie că este vorba de nunți religioase, căsătorii civile sau uniuni civile, aproape jumătate dintre cuplurile care au decis să se căsătorească au ales această zi.

În 2022, sâmbete italienilor au fost puțin mai aglomerate decât în anii precedenți: Istat a numărat 189.140 de căsătorii și uniuni, cu 4,8% mai mult decât în ​​2021 și cu 2,7% mai mult decât în 2019, înainte de pandemie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel