20 de ani de la cel mai mare dezastru aviatic al Italiei în care au murit 118 oameni. Coincidenţa sinistră cu prăbușirea avionului lui Dan Petrescu

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
20 de ani de la cel mai mare dezastru aviatic al Italiei în care au murit 118 oameni. Coincidenţa sinistră cu prăbușirea avionului lui Dan Petrescu
20 de ani de la cel mai mare dezastru aviatic al Italiei în care au murit 118 oameni. Coincidenţa sinistră cu prăbușirea avionului lui Dan Petrescu

S-au împlinit, astăzi, 20 de ani de la masacrul de pe aeroportul Milano Linate, unde au murit 118 persoane. Este unul dintre cele mai mari dezastre aeriene din istoria Italiei, după cum titrează presa din Peninsulă. 

„Astăzi ne amintim de victimele masacrului Linate, unul dintre cele mai mari dezastre aeriene din istoria națiunii unde au murit 118 oameni”, se arată în presa din Italia.

La 8 octombrie 2001, aeroportul Milano Linate a fost scena celui mai tragic accident aviatic. 118 persoane au murit. De atunci, familia și prietenii au comemorat acea zi tristă în fiecare an.

Era ora 8:00 atunci când un business jet privat a intrat din greşeală pe pista aeroportului din Milano şi a lovit un avion care abia decola, cu 110 pasageri, către Danemarca. Impactul i-a ucis pe cei de la bordul jet-ului şi a deteriorat avionul în asemenea măsură încât acesta nu a putut finaliza decolarea şi s-a prăbuşit într-o clădire. Tragedia s-a soldat cu 118 victime, în total.

 

Moment de reculegere pentru cele 118 victime

 

„Și astăzi, exact 20 de ani mai târziu, durerea este și mai puternică”, mai scrie presa din Italia.

„Au trecut 20 de ani de la acea luni dimineață, dar parcă a fost ieri. Avem în continuare imagini cu acel accident tragic în fața ochilor și ne alăturăm durerii familiilor pentru a onora memoria celor 118 victime”, au transmis reprezentanții Regiunii Lombardia, pe pagina de Facebook.

 

Arhiepiscopul din Milano, Mario Delpini, a făcut Liturghia pentru victimele accidentului aviatic Linate. De asemenea, au fost depuse coroane și s-a ținut un moment de reculegere pentru cele 118 victime.

 

Coincidenţa sinistră cu prăbușirea avionului lui Dan Petrescu

 


Milionarul Dan Petrescu şi familia sa şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic care a avut loc duminică la Milano. La bordul avionului se aflau în total opt persoane, dintre care niciuna nu a supravieţuit. Avionul s-a prăbuşit peste o clădire aflată în curs de renovare în zona San Donato, Milano. 

Coincidenţa sinistră este că accidentul a avut loc la 20 de ani după dezastrul Linate, cea mai mare tragedie aviatică din istoria Italiei. 

Coincidenţa legată de accidentul de duminică nu se limitează numai la dată. Avionul în care se afla Dan Petrescu s-a prăbuşit pe strada 8 octombrie 2001, denumită astfel în memoria tragediei de acum 20 de ani.

Videoclipul prăbușirii face posibilă clarificarea uneia dintre aspectele poveștii: aeronava nu a luat foc în timpul zborului, ci doar după impactul cu acea clădire. Videoclipul a ajuns în ancheta Procuraturii din Milano și arată avionul - care părăsise Linate cu câteva minute mai devreme în direcția Olbia - căzând vertical, scăpat de sub control. După aceea, câteva clipe mai târziu, un nor de fum se ridică din locul accidentului în urma exploziei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel