18 copii au fost intoxicați cu clor. Majoritatea au avut nevoie de oxigen

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

18 copii s-au intoxicat cu clor la bazinul de înot al Clubului Rapid, după ce în apă a ajuns o cantitate mai mare de clor decât limitele admise. Clorinarea este folosită pentru dezinfectare.

18 copii au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din București în decursul a trei zile, a precizat purtătorul de cuvânt al unității, dr. Raluca Alexandru, potrivit Știrile Protv. 12 dintre copii au avut nevoie de internare și alți 10 au avut nevoie de masca de oxigen, pentru că au dezvoltat o pneumonie după expunerea la vaporii de clor.

Potrivit autorităților, în perioada 16-17 octombrie s-a schimbat apa în bazinul Rapid, iar antrenamentele au fost reluate luni, 18 octombrie. La câteva ore după ce au stat în apă, 18 copii au acuzat iritații pe piele, tuse și insuficiență respiratorie.

„În decurs de trei zile s-au prezentat, în etape, 18 copii cu intoxicație cu clor, din care patru au refuzat internarea și 2 nu au necesitat internare. Au fost internați 12 copii cu pneumonie post expunere la vaporii de clor, din care 10 au necesitat oxigen. Fiecare a stat internat în medie 3-4 zile. Evoluția a fost favorabilă, ultimii externați au fost duminică. În acest moment nu mai avem nici un copil internat din accidentul colectiv de la bazinul Rapid. La prezentarea lor la UPU, a fost anunțată poliția evenimente la 112 (s-au prezentat cei de la secția de care aparține bazinul de înot), conducerea spitalului și DSP” a precizat dr. Raluca Alexandru, conform Știrile Protv.

 

Au fost declanșate cercetări

 

„Au fost declanşate cercetări, din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Ulterior, aceeaşi unitate sanitară a informat subunitatea de poliţie cu privire la faptul că alţi minori au fost prezentaţi la camera de gardă, cu aceleaşi simptome”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti DGPMB.

Potrivit gsp.ro, copii s-au intoxicat cu clor pe data de 18 octombrie, după ce concentrația de clor din apă ar fi depășit de șase ori limita normală. Potrivit specialiștilor, concentrația de clor din apă ar fi trebuit să fie de 0,6%, dar în schimb nivelul se ridica la 3,6%, acuză cluburile ai căror elevi s-au antrenat în bazin.

 

"Facem verificări zilnice la apă"

 

Președintele CS Rapid, Valentina Caciureac, a spus că ancheta este încă în desfășurarea: "Nu știm de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am fost și suntem îngrijorați pentru copii. Am făcut și noi verificări interne. Raportul DSP este că analiza apei și produsele care au fost folosite sunt în parametri normali și nu au pus în pericol sănătatea publică. Mai mult de atât nu am ce să vă spun. Încă facem verificări zilnice la apă, să vedem dacă mai apare vreo problemă de genul ăsta", a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel