150.000 de ROMÂNI o SUSȚIN pe Laura Codruța Kovesi, la Bruxelles

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Membrii comunității Declic merg mâine la Bruxelles, cu aproape 150.000 de semnături de susținere a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European. 

„Vă invităm să ne fiți alături la predarea petiției și a semnăturilor, care va avea loc la Parlamentul European începând cu ora 14.30 (ora României)”, au transmis organizatorii.

Reprezentanți ai Declic, împreună cu inițatorul petiției, Dumitru Cornel Vîlcu, conferențiar universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, se vor întâlni la ora 14.30 cu europarlamentarul Eva Joly, membru în Comisia LIBE și fost magistrat, militant pentru independența justiției. Eva Joly va primi scrisoarea de susținere și va discuta cu reprezentanții Declic despre importanța implicării cetățenești în lupta pentru democrație.

Ulterior, vom rămâne în Parlamentul European pentru a o încuraja pe Laura Codruța Kovesi și în momentul începerii audierilor din Comisia LIBE.

Citește și Kovesi, procuror european. România a VOTAT candidatul Franței (surse)

Petiția „O susțin pe Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european” a fost inițiată de unul dintre cei mai activi membri Declic, Dumitru Cornel Vîlcu, activist clujean.

„Este opinia fermă, asumată explicit, a fiecăruia dintre semnatarii acestui demers că, prin gestul său, Ministrul Justiţiei din România nu doar că nu ne reprezintă interesele şi voinţa ci, dimpotrivă, continuă în mod abuziv un efort personal şi guvernamental de subordonare politică a Justiţiei şi de oprire a luptei împotriva corupţiei în România”, scrie Cornei Vîlcu în petiția semnată de aproape 150.000 de oameni.

Membrii comunității Declic vor fi prezenți pe promenada din fața Parlamentului European începând cu ora 13.00 (ora României), pentru a-și arăta susținerea față de fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție.

Citește și Presa franceză: Kovesi, PESTE procurorul francez. E PREDESTINATĂ pentru această funcție

„Prin acțiunea noastră vrem să informăm Europa că românii o susțin pe Laura Codruța Kovesi, în ciuda atacurilor și dezinformării venite din partea ministrului Justiției, Tudorel Toader sau a votului ambasadorului României în cadrul Consiliului UE”, au mai transmis organizatorii.

Petiția poate fi accesată aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel