12 români, spaima camionagiilor, în Franța. Lovituri de peste două milioane de euro, în parcări: Răzvan a recunoscut totul

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ARHIVĂ
Foto ARHIVĂ

Răzvan, unul dintre cei 12 șoferi români care au furat mărfuri de peste două milioane de euro din parcările de TIR, a cerut să fie eliberat din arest. El a recunoscut participarea sa la jafuri, după ce banda din care făcea parte, a fost destructurată în februarie 2020. 

Camera de anchetă a Curții de Apel din Orleans a primit cererea de eliberare din arest a lui Răzvan, un cetățean român în vârstă de 32 de ani,. Bărbatul a fost reținut pe 2 februarie 2020 pentru "furt calificat, tentativă de furt calificat și participare la o organizație criminală", când, în calitate de șofer de camion, împreună cu alți unsprezece inculpați, a furat marfă din zonele de servicii ale autostrăzilor din regiunea Centre-Val de Loire.

Vezi și: ZECE români arestaţi în Franţa. Furau din CAMIOANE aflate în MERS, după o metodă ca în FILME

Acești șoferi sunt din aceeași regiune a României și, ca și el, sunt implicați în furturi de echipamente, televizoare, anvelope, cosmetice, unele dintre acestea fiind identificate în România prin cooperare internațională.

Răzvan, care nu are antecedente penale în România, nu neagă implicarea sa în evenimente, dar subliniază că "nu a furat singur". La 22 aprilie, când a fost interogat din nou, suspectul și-a recunoscut complicitatea în alte trei furturi de la alți șoferi. Într-o videoconferință, Răzvan a susținut că a spus "tot adevărul" și a precizat că familia sa din România nu poate trăi din obiectele furate.

Alexandra Pethieu, procurorul general, consideră că Răzvan încearcă să minimalizeze rolul său și cunoașterea faptelor, având în vedere declarațiile contradictorii ale celorlalți inculpați. Aceasta a subliniat riscul de concertare frauduloasă, având în vedere pedeapsa grea pe care o riscă, riscul de fugă din cauza marii sale mobilități și, în sfârșit, riscul de recidivă, având în vedere "un modus operandi elaborat" și veniturile sale modeste. 

Curtea a confirmat ordonanța de respingere a cererii sale de eliberare pentru aceste acte "repetate" și "organizate", potrivit  La Nouvelle Republique.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel