ZECE români arestaţi în Franţa. Furau din CAMIOANE aflate în MERS, după o metodă ca în FILME

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ARHIVĂ
Foto ARHIVĂ

Zece români au fost arestaţi pe 6 noiembrie de autorităţile franceze după o serie de furturi din camioane aflate în mers, fapt care le-a atras apelativul de "acrobaţi" sau "surferi", relatează cnews.fr joi. Ei ar fi furat în acest mod cu totul inedit mărfuri în valoare de 3,5 milioane de euro.

Anchetatorii susţin că echipa de români fura din primăvară din camioanele cu marfă pe autostrada A10 în plină noapte, în timp ce autovehiculele se aflau în mişcare. Totul, fără ştirea şoferului.

Hoţii erau atât de agili, încât jandarmii au bănuit iniţial că ar fi fost mână în mână cu şoferul. O ipoteză dezminţită de tahograf, care a arătat că camionul nu se oprise de la plecarea din depozit şi până la prima oprire, când acesta a observat că mecanismul de închidere al remorcii era distrus.

Anchetatorii au analizat imaginile filmate la toate barierele de pe autostradă şi şi-au dat seama că camioanele atacate erau urmărite înainte de furturi de trei maşini înmatriculate în România. Faptul că maşinile erau înmatriculate în România le-a permis oamenilor legii să-i descopere pe suspecţi, cunoscuţi pentru fapte similare, a explicat pentru CNEWS un căpitan din cadrul Oficiului central de luptă împotriva delincvenţei itinerante (OCLDI).

Modul de operare este unul demn de un film de acţiune, scrie site-ul de ştiri francez. O maşină se apropia mai mult de camion şi un suspect se urca pe acoperişul maşinii, după care cobora pe capotă. De acolo, el rupea mecanismul de închidere al compartimentului de marfă şi sărea în remorcă. Un al doilea vehicul, gen utilitar, se apropia apoi, cu o trapă în acoperiş, iar suspectul arunca în această maşină cutiile furate din remorcă.

O muncă de echilibrist, scrie cnews.fr. "Trebuie să recunoşti o oarecare dexteritate", a mai spus căpitanul din cadrul OCLDI. Când au fost reţinuţi, suspecţii tocmai furaseră în acest mod marfă de 420.000 de euro în 10-15 minute.

Acest mod de operare nu a mai fost niciodată folosit în Franţa, potrivit site-ului de ştiri francez. Banda de români fura produse cosmetice, tutun sau echipamente multimedia.

În total, banda de răufăcători români este suspectată de 21 de "raiduri" de acest gen în Franţa, iar prejudiciul este estimat la peste 3,5 milioane de euro.

Banda opera numai noaptea, în regiunile Centre Val-de-Loire, Picardie, Bourgogne Franche-Comté, Paca şi Ile-de-France.

Anchetatorii au însă suspiciuni că banda a dat lovituri în multe alte ţări europene, respectiv în Germania, Spania, Suedia, Danemarca, Regatul Unit, România şi Olanda.

Cei zece suspecţi au fost inculpaţi pentru furt în bandă organizată, tăinuire în bandă organizată şi asociaţie de răufăcători. Ei au fost plasaţi în detenţie preventivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel