10 mii de români în mijlocul luptelor din Siria

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Celule de criză formate din tineri diplomaţi sunt pregătite să plece în maximum trei ore, oriunde în lume pentru a repatria cetăţenii.


Ministerul de Externe are pregătite echipe consulare mobile, cu ajutorul cărora poate repatria cetăţenii. România este printre puţinele din lume şi singura din Uniunea Europeană, care are ÎNCĂ o ambasadă deschisă în ţara măcinată de război.

 


Din 2011, când a început conflictul din Siria, Ministerul de Externe a evacuat 700 de români. Alţii au părăsit ţara fără ajutorul autorităţilor.
" România este printre puţinele state ale lumii care are o ambasadă încă deschisă la Damasc şi operaţională şi este singura ambasadă a unui stat membru al Uniunii Europene care activează acolo." a declarat Bogdan Stănescu, director general al Departamentului Consular.

România oferă asistenţă consulară şi protecţie în Siria pentru francezi, australieni, canadieni şi pentru cetăţenii Moldovei. Riscurile pentru cetăţenii români din străinătate au crescut constant în ultma vreme, iar acum sunt la un nivel fără precedent, spune Ministerul de externe. Atunci când situaţia o cere, ministrul activează CELULA DE CRIZĂ formată din echipe consulare mobile, formate din tineri diplomaţi, antrenaţi să plece în maximum trei ore, oriunde în lume.

Ministerul de Externe roagă românii care vor să lucreze în străinătate să evite zonele cu risc. În Siria, de exemplu, pericolul este major, iar autorităţile recomandă părăsirea imediată a ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel