Zonă blestemată în Spania: Patru români și alți 26 de pasageri au murit. Zeci de familii nenorocite pe viață

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Zonă blestemată în Spania: Patru români și alți 26 de pasageri au murit. Zeci de familii, nenorocite pe viață
Zonă blestemată în Spania: Patru români și alți 26 de pasageri au murit. Zeci de familii, nenorocite pe viață

Patru femei au murit și o a cincea este în stare gravă după un accident oribil petrecut luni la Cordoba, Spania. Locul unde s-a petrecut accidentul pare unul blestema. Zeci de oameni și-au pierdut viața în acel loc în ultimii ani. Între ei și patru români, care au murit pe loc în urma unui impact similar, și un al cincilea grav rănit.

Accidentul rutier de luni, în care au murit patru femei și o a cincea a fost grav rănită, este cel mai grav din provincia Cordoba din ultimii aproape zece ani. Deși starea drumurilor s-a îmbunătățit semnificativ în două decenii, iar vehiculele sunt din ce în ce mai sigure, asta nu înseamnă că mai există încă accidente mortale foarte grave. Acestea sunt unele dintre cele care au afectat cel mai mult societatea cordobeză în ultimii ani.

Zonă blestemată în Spania: Patru români și alți 26 de pasageri au murit

 

Evenimentul care a avut loc pe A-386, între La Rambla și Ecija, pe 15 decembrie 2012, are unele asemănări cu cel de lunea trecută. Tot aici au murit patru persoane, în acest caz bărbați de naționalitate română, iar o a cincea a fost rănită.

În mod similar, accidentul a fost cauzat de o coliziune cu un camion, deși în cazul accidentului de pe La Rambla investigațiile au stabilit că accidentul s-a datorat excesului de viteză. Două dintre persoanele decedate erau minore.

Accidentul a avut loc noaptea, în jurul orei 23.30, în condițiile unei vizibilități reduse din cauza ploii și a vântului din acea zi fatidică. Mașina victimelor, un SEAT Córdoba, a pătruns pe banda din sens opus și s-a ciocnit frontal cu camionul, o remorcă care se deplasa fără remorcă, relatează ABC Cordoba.

Zeci de familii, nenorocite pe viață

 

Dar acestea două nu sunt singurele accidente. Pe 1 septembrie 2006, la Luque, alți patru membri ai unui vehicul au murit pe o șosea din Cordoba. Erau tot străini, dr de această dată Marocani. Erau un cuplu căsătorit care călătorea cu cei doi copii ai lor și se întorceau în Franța după ce își petrecuseră vacanța în țara lor natală. Oboseala șoferului ar fi putut fi cauza accidentului, dar a fost luată în considerare și depășirea imprudentă pe un drum cu linie continuă.

Pe 12 octombrie 2006, după doar o lună și jumătate mai târziu a avut loc o altă zi tragică în Cordoba. S-a întâmplat în timpul unui weekend prelungit, când, pe o șosea din El Carpio, patru persoane au murit într-un accident de circulație. Erau un cuplu căsătorit, fiica lor și soțul ei, care au murit în aceeași zi de 12 octombrie, în timp ce se îndreptau spre Zaragoza. Ei locuiau în La Palma del Condado.

În ajunul Crăciunului din 2003, un alt accident tragic a șocat orașul Cuesta Negra. Patru tineri cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani au murit în interiorul unui vehicul al cărui șofer a fost singurul supraviețuitor al tragediei. Mașina a ieșit singură de pe șosea într-o curbă, a intrat pe două roți și a ajuns să se izbească de un zid. Investigațiile au stabilit că șoferul, un tânăr militar care avea permisul de conducere de doar două luni, băuse mult în acea noapte și conducea cu 160 de kilometri pe oră în momentul accidentului, pe o porțiune de drum periculoasă, limitată la 40 de kilometri pe oră.

Un tată și-a văzut fiul murind 

 

La 18 septembrie 2003, în Aguilar, a avut loc cel mai grav accident din ultimele decenii de pe drumul Aguilar-Montilla, care a costat viața a cinci muncitori care călătoreau într-o dubă. Erau în drum spre orașul Cordoba. Un autoturism a invadat banda pe care se deplasau muncitorii și s-a ciocnit frontal cu duba. În timp ce cei doi membri ai autoturismului au scăpat nevătămați, cinci dintre cei șase membri ai vehiculului industrial au murit. Cel de-al șaselea a suferit răni fizice minore, dar mult mai grave au fost cele psihologice, deoarece una dintre victime era chiar fiul său.

Cinci tineri din orașul Luque, cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, și-au lăsat viața pe asfalt la miezul nopții de 6 martie 2004, când se îndreptau spre localitatea vecină Cabra pentru a petrece noaptea de vineri spre sâmbătă. Incidentul a avut loc noaptea pe care face legătura între Úbeda și Cabra. Șoferul a încercat să evite un catâr care se afla liber pe șosea, ceea ce a dus la producerea accidentului mortal. Încercând să evite animalul, a sfârșit prin a se izbi cu vehiculul de un zid de beton. Acest eveniment a șocat localitatea. Proprietarul animalului care a provocat accidentul a sfârșit prin a fi condamnat la doi ani și jumătate de închisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel