Ziua Națională a României sărbătorită la Genova. Monumente simbol ale orașului iluminate în culorile tricolorului românesc

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Orașul italian Genova celebrează Ziua Națională a României, monumente renumite ale orașului urmând să fie iluminate în culorile tricolorului românesc. 

Orașul Genova din Italia devine o oază de culori și bucurie în onoarea celebrării Zilei Naționale a României. În perioada 30 noiembrie - 02 decembrie, monumente renumite ale orașului vor fi iluminate în nuanțele tricolorului românesc, roșu, galben și albastru, într-o demonstrație de solidaritate și prietenie față de comunitatea românească.

Potrivit Consulatului General al României la Torino, monumentele iluminate sunt Fântâna de Ferrari și clădirea Regiunii Liguria.

"De Ziua Națională a României, la Genova, în Piața de Ferrari - monumente simbol ale orașului iluminate în culorile tricolorului românesc.

Și în acest an, autoritățile orașului Genova sărbătoresc Ziua Marii Uniri alături de comunitatea românească, "îmbrăcând", la orele serii, clădirea Regiunii Liguria (30 noiembrie, 1 și 2 decembrie) și Fântâna de Ferrari (1 și 2 decembrie) în culorile drapelului României: albastru, galben și roșu. 

Sâmbătă, 2 decembrie, începând cu orele 19.30, Palazzo Ducale va găzdui, în Salone del Maggior Consiglio, concertul susținut de Corul "Ciprian Porumbescu" din Suceava, organizat de Biserica Ortodoxă Română din Genova, cu sprijinul oferit de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, sub patronajul Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia, Consulatul General al Romaniei la Torino și Consolato Onorario di Romania a Genova.

Toți genovezii sunt așteptați în număr cât mai mare la aceste evenimente organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, la Genova!", este anunțul postat pe pagina oficială a Consulatului General al României la Torino.

ziua-nationala-a-romaniei-genova_87827700

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel