Ziua în care se pot rezerva cele mai ieftine bilete de avion. Trucuri pentru românii care vor să călătorească cu bani puţini

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Românii care vor să călătorească cu bani puţini trebuie să ştie că există câteva trucuri pentru rezervarea celor mai ieftine bilete de avion. O analiză realizată de platforma Vola arată că cele mai bune zile în care putem să rezervăm bilete de avion în România sunt duminica şi sâmbăta. Cea mai ieftină zi în care se poate zbura este marţea.

Potrivit unui raport Vola.ro, citat de Observator, zilele în care se găsesc cele mai scumpe bilete de avion sunt miercurea şi joia. „Dacă aveţi în plan să faceţi vreo rezervare de zbor, ar fi bine să fie efectuată în timpul weekendului. De asemenea, cea mai ieftină zi în care puteţi zbura este marţea, în cazul în care călătoriţi singuri, şi sâmbăta, în cazul în care călătoriţi cu cel puţin o persoană”, se menţionează în comunicat.

Conform datelor companiei, preţul unui zbor Bucureşti (Otopeni) - Londra într-o zi de marţi este de 35 de euro, în timp ce preţul unui zbor pe aceeaşi rută, dar cu plecare într-o zi de joi din aceeaşi săptămână, este aproape dublu: 74 de euro.

„Situaţia este valabilă şi pentru o altă destinaţie, un zbor Bucureşti - Milano într-o zi de marţi costă 29 de euro, însă într-o zi de joi, zborul de pe aceeaşi rută este 66 de euro. Există, totodată, şi un interval orar optim pentru a rezerva biletele: în fiecare zi, între orele 18:00 şi 20:00”, mai arată analiza.

 

Cele mai bune preţuri pentru zborurile din România

 

Totodată, cele mai bune preţuri pentru zborurile din România sunt disponibile cu cel puţin 30-45 de zile în avans. „Dacă le rezervaţi cu mai puţin de 30 de zile înainte călătoriei, s-ar putea să fie mai scumpe cu până la 60%. Potrivit calendarului de pe Vola.ro, un zbor Veneţia - Bucureşti în luna mai este acum numai 31 de euro, cu 64% mai ieftin decât ar costa dacă ar fi rezervat cât mai aproape de data călătoriei. Dacă analizăm situaţia celei mai căutate rute de pasagerii români, Bucureşti - Londra, observăm că media preţurilor pentru anul 2023 a crescut de la 20-40 euro în 2022, la 40-60 euro în 2023”, susţin reprezentanţii turoperatorului.

Pe de altă parte, cele mai scumpe bilete sunt disponibile în lunile iulie, august şi septembrie, când preţurile medii per pasager pot depăşi 80 - 120 euro pentru un bilet de avion dus-întors. Pentru cele mai ieftine bilete de avion, specialiştii Vola.ro recomandă escale, bagaje de cabină şi zboruri dus-întors.

„În ciuda scumpirilor anunţate în acest an, cei care vor să călătorească în următoarea perioadă nu trebuie să fie descurajaţi. Aceştia trebuie să ştie că au la dispoziţie alternative pentru a explora în continuare lumea la preţuri accesibile. În primul rând, recomandarea de bază este să urmărească în mod constant promoţiile companiilor aeriene şi preţurile cele mai mici oferite de motorul de căutare al platformei”, se mai precizează în comunicat.

 

Cele mai bune combinaţii de date de călătorie şi zboruri ieftine

 

Conform sursei citate, cei care vor să călătorească pot găsi rapid zboruri ieftine şi prin intermediul Calendarului de Tarife, care afişează cele mai bune combinaţii de date de călătorie şi zboruri ieftine. Dacă datele de călătorie sunt flexibile, este recomandată şi opţiunea de +/- 3 zile, pentru că tarifele pot varia enorm inclusiv de la o zi la alta.

„Un alt truc la care pot apela călătorii este alegerea unor zboruri cu escală sau combinate, aşa cum se găsesc şi pe Vola.ro. Avantajul acestora este că pot fi mai ieftine cu până la 60% şi că oferă posibilitatea de a ajunge inclusiv în destinaţii spre care nu există linii directe din România. Secretul este să alegeţi un oraş cu un aeroport bine conectat, nod de legătură pentru multe alte destinaţii. De exemplu, un zbor direct Bucureşti - Frankfurt în luna aprilie costă 230 de euro, pe când un zbor cu escală, Bucureşti - Timişoara şi Timişoara - Frankfurt, costă 115 euro. Pe ruta Bucureşti - Barcelona, un zbor direct în aprilie costă 127 de euro. Prin comparaţie, un zbor spre Barcelona cu escală în Milano pentru aceeaşi dată costă 77 de euro”, mai arată analiza.

Totodată, pentru o călătorie mai ieftină, românii pot renunţa la bagajul la cală, care creşte semnificativ preţul total al biletului. Multe companii aeriene oferă posibilitatea achiziţiei unui bagaj de cabină mai mare, un troler care poate fi suficient pentru un sejur mai scurt. În cazul în care bagajul la cală este necesar, Vola.ro recomandă ca acesta să fie adăugat odată cu zborul, deoarece se poate scumpi cu 20-30% chiar de a doua zi. De asemenea, cei care plănuiesc să călătorească în următoarea perioadă trebuie să aleagă, pe cât posibil, zboruri dus-întors, deoarece zborurile one-way cumpărate separat sunt mult mai scumpe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel