Ziua Brâncuşi. Raluca Turcan: "Eu iubesc Brâncuși și îmi place și Irina Rimes! Fiți buni, deschiși, toleranți"

Andreea Cosma |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Raluca Turcan a transmis câteva rânduri cu prilejul împlinirii a 144 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, în care a făcut apel la toleranţă şi spune că "îl iubeşte pe Brâncuşi, dar îi place şi Irina Rimes".

"Constantin Brâncuși spunea că „Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poți să vezi foarte departe.” Viziunea sa despre perfecțiune și perfecționare este o adevărată lecție de viață. Mediul în care s-a format, precum și conceptele preluate din creația și gândirea tradițională românească, pe lângă geniul său recunoscut, sunt elemente care l-au impus drept unul dintre cei mai importanți artiști ai lumii.

Constantin Brâncuși trebuie privit și înțeles drept un exemplu. Cultura noastră are nevoie de astfel de exemple, are nevoie de modele. Într-un timp în care ne căutăm repere, valori, el ne reprezintă pe noi ca țară, pe noi ca neam.

La 144 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, îl recunoaștem drept un reper al întregii lumi. Ar fi frumos să-l iubim pe Brâncuși sincer, nedisimulat, fără ipocrizie. De la “Muza adormită” la “Coloana infinitului”, de la Hobița la București și până oriunde pe mapamond.

Vă îndemn din tot sufletul să fiți buni, deschiși, toleranți. Să căutați frumosul așa cum vă place fiecăruia în opera minunată a marelui Brâncuși! Eu iubesc Brâncuși și îmi place și Irina Rimes! Iubesc ce este bun, frumos și valoros în fiecare dintre noi", a scris Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel