Zeci de români întorşi din Italia, în carantină la Arad

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Aproximativ 80 de persoane care au venit în ultimele 24 de ore, în România au ajuns în centrele de carantină din Arad. Unii dintre cei care urmau să intre în carantină au refuzat.

Potrivit autorităţilor din Arad, toate persoanele care vin din Italia, pe la Vama Nădlac, indiferent de judeţul în care au domiciliu, sunt duse la centrele de carantină din Arad. Marţi seara erau deja cazate, în spaţiile special amenjate, 80 de persoane, potrivit directorului DSP Arad.

Constantin Cătană, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, a declarat pentru MEDIAFAX, că un grup de persoane a refuzat să meargă în centrul de carantină. Până la urmă, oamenii au fost convinşi să respecte măsurile.

"Dânşii au refuzat carantina, în curtea centrului. Au coborât din maşină şi au spus că nu rămân în carantină.După discuţii cu dânşii, am pornit spre alt centru de carantină. Acum se cazează acolo. Voi discuta cu dânşii despre cum să efectuăm testele, le trimitem la Timişoara şi să vedem mâine rezultatele. Avem în carantină persoane din aproape toate judeţele. Sunt peste 80 de persoane. Până la ora aceasta, aceasta este reglementare şi noi o respectăm: toată lumea, toţi cetăţenii care vin din zona roşie, toată Italia, sunt carantinaţi în judeţul de frontieră.", a declarat Constantin Cătană, director DSP Arad

Potrivit autorităţilor din Arad, numărul persoanelor care ar putea ajunge în judeţ, în următoarele ore, ar putea fi mai mare decât numărul spaţiilor de cazare pregătite până acum.

"Astăzi traficul a înregistrat valori ceva mai ridicate. Vom vedea câţi vor veni. Avem peste 120 de locuri, dar lucrurile sunt într-o continuă schimbare şi încercăm să facem faţă afluxului de cetăţeni români care se întorc acasă" a mai declarat Constantin Cătană, director DSP Arad, potrivit Mediafax.

Fiecare persoană care ajunge în punctul de trecere a frontierei este verificată de medici, iar celor care sunt în carantină li se recolteayă probe pentru testele de coronavirus, potrivit autorităţilor din Arad.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel