Zeci de români din Italia, Germania, Marea Britanie sau SUA, ţeapă monumentală de la doi conaționali

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Zeci de români din Italia, Germania, Marea Britanie sau SUA au luat o ţeapă monumentală de la doi autointitulaţi vrăjitori din Ploieşti, care apoi râdeau de victimele lor vorbind între ei la telefon.

Doi membri ai unui clan de rromi din Prahova au fost obligați de judecători să-i plătească unei românce stabilite în Florida (SUA) suma de 412.753 de dolari, bani pe care i-au obținut în urmă unei înșelăciuni spectaculoase prin așa-zisă metodă a „ghicitului”.

Totul a început cu o cerere inedită, clienta de peste Atlantic voia un blestem care să fie atât de puternic încât să-l omoare pe fostul soț. Ce a urmat însă bate un scenariu de film hollywoodian. Banii sunt de negăsit! Sutele de mii de dolari trimiși din SUA în România prin transferuri bancare în conturile escrocilor au fost scoși cash și, că prin magie, au dispărut la Ploiești.

Detaliile despre acest caz apar într-un dosar aflat pe masă judecătorilor Curții de Apel Ploieșți. Magistrații judecă în acest proces cinci persoane, pentru înșelăciune și șantaj.

Este vorba de Elena-Laura Burtea- zisă „Mama Elena”, George Anghel Zatreanu - zis „Diamond” sau „Tamaduitorul George”, Suraj Anghel Zatreanu - zis „Suraj Americanu'” sau „Tamaduitorul Anghel Zavranov”, Maria Burtea - zisă „Mama Maria” și Lucian Mantu - zis și „Luci a lu' Timișoara” sau „Clarvăzătorul Lucian”.

 

„Magia” și Codul Penal

 

Vorbim despre cinci persoane autointitulate „clarvăzători”, „tămăduitori”, „șamani”, „vrăjitori” sau „bioterapeuți”, care au reușit obținerea unor sume enorme în lei și valută, exploatând naivitatea unor persoane, aflate de cele mai multe ori în momente critice din viață, generate de boli incurabile, de probleme ce li se par de nesuportat în plan personal sau profesional etc.

Ei și-au creat pagini web sau au postat anunțuri pe diferite site-uri sau în ziare, în cuprinsul cărora se prezintă că fiind persoane înzestrate cu „calități excepționale”, prin intermediul cărora pot rezolva o paleta largă de probleme.

„Mama Elena”, de exemplu, se recomandă „vrăjitoare”, „tămăduitoare”, „înzestrată de Dumnezeu cu harul de a ajuta persoane lipsite de orice speranța”, „poate vedea trecutul, prezentul, viitorul” și „dezleagă cele mai puternice farmece, vrăji, blesteme” sau „dezleagă blestemele, cununiile, aduce sporul în afaceri, aduce persoana iubită”, relatează Ziare.com.

În momentul în care o persoană solicită ajutor din partea auto-intitulaților „tămăduitori”, „clarvăzători”, aceasta este supusă unor întrebări „încrucișate”, care au scopul de a evalua cât mai corect situația materială a „clientului” și de a obține cât mai mulți bani de la acesta, invocând diverse pretexte, care mai de care mai fantastice.

„Farmecele”, „blestemele” sau „dezlegările” costă bani grei, iar creduli s-au găsit cu zecile. În general, era vorba de români stabiliți în străinătate: Italia, Germania, Marea Britanie sau SUA.

Falșii vrăjitori cereau bani prin transfer bancar sau mandat poștal atât pentru serviciile lor, dar și pentru cele necesare ritualului: achiziția unor bani din aur, argint, sute de lumânări, ceară, flori, tămâie, mir. Sigur, acestea nu erau cumpărate în realitate, dar clienții erau „peste mari și tari” și nu știau acest lucru, deoarece nu primeau vreo dovadă de achiziționare a acestora.

Pentru a înțelege mai bine acest tip de înșelătorie, iată câteva exemple din dosarul de Ploiești.

 

A băgat „spiritul dragostei” în soț

 

„Mama Elena” vorbește la telefon cu o clientă care îi trimisese bani pentru a-i aduce „spiritul dragostei” soțului său.

„Să trăieșți, scumpa mea... Foarte grav la tine, să știi, foarte-foarte grav la tine. Am făcut viziuni, am făcut tot ce trebuie, n-am vrut să te deranjez având în vedere că ești cu pruncii lângă tine. Dezlegarea este la el, ai înțeles?, o să rămâi... ce-am putut face eu, mama... "

"Așa... O să rămâi cu el pe toată viața, ai înțeles?, am făcut ca să nu te mai desparți de el, adică să rămână cu tine, să nu care-cumva să fii la despărțirea care ți-am spus-o eu de ieri, că erai la un pas de despărțire să te părăsească cu copii cu tot... "

„Deci tot ce-am făcut te-am legat de el și-n cer și pe pământ, ai făcut bine că am văzut c-ai depus bănuții pe lumânări și pe tot ce-am pus io, pă rădăcinile mele... două milioane șapte sute cincizeci de mii".

Dar acest lucru era doar începutul. Uneori, clienți erau „pasați” de la o vrăjitoare la alta, susținând că aceasta deține o „vârtelnița" și doar împreună pot „lucra” pentru dragoste și vrăji puternice.

 

O româncă din SUA, păgubită cu 400.000 de dolari

 

Victima care a fost păgubită cu suma cea mai mare a fost româncă din SUA, care le-a trimis magilor peste 400.000 de euro, obţinuţi din vânzarea unor terenuri, ca să-i spele, la propriu. Banii ar fi trebuit spălaţi, ca să fie puri, pentru că o mare nenorocire plana asupra femeii.

Românca le-a trimis celor doi romi toţi banii, pentru purificare. Evident, cei doi vraci au scos toţi banii din cont şi i-au vândut baliverne femeii că banii erau blestemaţi, că au făcut accident când au pus mâna pe ei şi la final i-au ars pe toţi, pentru că era pericol de moarte.

Cazul încă se află pe rolul Curţii de Apel Ploieşti, încercându-se recuperarea prejudiciului, instituindu-se sechestru pe mai multe imobile aparţinând „vrăjitoarelor”.

Vrăjitoarea „Mama Elena” şi „Tămăduitorul George” ar fi fost principalii arhitecţi ai înşelătoriei.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel