Zeci de români care veneau din străinătate, alarmați într-un zbor: „Avionul a început să piardă altitudine”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

A fost un zbor cu emoții pentru cei 103 pasageri de la bordul unei aeronave care a decolat duminică din Praga, cu destinația Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Avionul s-a depresurizat în timp ce traversa Carpații, cu aproximativ 30 de minute înainte de aterizare. Măștile de oxigen s-au desprins din plafon, iar pasagerii au fost nevoiți să pună în practică instrucțiunile însoțitorilor de zbor.

S-a dat alarma și la destinație, așa că pe aeroport au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenție. Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Avionul Boeing 737 a decolat cu 45 de minute întârziere din Praga, iar aterizarea era programată la ora 18.05 pe Aeroportul Henri Coandă, informează Știrile PRO TV. Cu câteva minute să ajungă la destinație, pasagerii au auzit un zgomot puternic, iar în scurt timp au căzut măștile de oxigen.

„Avionul a început să piardă altitudine. S-a simțiti și ceva miros de încins, a fost rece, apoi a fost cald, avionul cobora repede, ne dureau urechile”, a precizat Răzvan Rotaru, pasager, conform sursei citate.

 

Unii pasageri spun că măștile de oxigen nu au funcționat

 

Aeronava a nceput să piardă altitudine imediat ce a trecut Carpații Meridionali, în timp ce se afla deasupra județului Vâlcea, potrivit platformei de monitorizare a traficului aerian Flightradar24. Pasagerii au fost liniștiți de pilotul avionului.

„Doamnelor și domnilor, nu aveți de ce vă teme, a fost o mică diferență de presiune, de asta au căzut și măștile. Vă rugăm să rămâneți calmi, vă mulțumim”, a spus pilotul avionului.

Unii pasageri susțin că măștile nu ar fi funcționat, lucru infirmat de reprezentanții companiei.

„Măștile de oxigen au funcționat, au fost activate și ele sunt funcționale, nu există să nu fie funcționale, toate sunt verificate. Aeronava a ajuns în siguranță la sol, nimeni nu a pățit nimic, totul este în regulă”, a precizat Hanaan Yaseen, reprezentant Blue Air.

Pe aeroport au venit mai multe echipaje de intervenție de la Pompieri, Poliție și de la serviciul de Ambulanță, pregătite să le acorde ajutor posibilelor victime. Din fericire, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel