Zeci de pasageri, blocați pe aeroportul din Antalya. Turcia ar fi sechestrat două aeronave din cauza datoriilor 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Zeci de pasageri, blocați pe aeroportul din Antalya. Turcia ar fi sechestrat două aeronave din cauza datoriilor 
Zeci de pasageri, blocați pe aeroportul din Antalya. Turcia ar fi sechestrat două aeronave din cauza datoriilor 

Zeci de cetățeni au rămas blocați atât pe aeroportul din Antalya, cât și pe cel din  Chișinău, după ce zborurile le-au fost anulate. Potrivit companiei aeriene Air Moldova, aeronava Airbus A32 a primi o restricția de decolare de pe Aeroportul din Antalya.

Turcia ar fi sechestratal două aeronave ale companiei Air Moldova, informează Runway 09, pagină specializată în securitatea aviaţiei. Mai exact, compania a trimis aeronava A319 ER-AXL pentru a prelua pasagerii blocați, încă de sâmbătă, pe aeroport, după ce A321 YR-ADI nu a nu a mai fost lăsată să decoleze.  Dar și aeronava A319 ER-AXL a rămas la sol.

 Air Moldova a mai trimis un Airbus A319 ER-AXL în Antalya, după ce un A321 YR-ADI a rămas sechestrat la sol. Acesta la rândul său a rămas la sol. Ultima dată Airbusul A319 ER-AXL al Air Moldova a fost văzut pe aeroportul din Turcia, sâmbătă, la ora 17:20 ora Moldovei, în Antalya, Turcia, scrie TV8.md

Potrivit reprezentanților companiei, incidentul neplăcut s-a întâmplat din cauza  „unor pretinse datorii din 2014”.

„Restricțiile de operare și decolare a aeronavei de pe Aeroportul din Antalya, sunt provocate de invocarea de către prestatorul din Turcia a pretinselor datorii contractuale față de acesta. Și, drept urmare, a decis restricționarea operațiunilor aeriene ale aeronavei Air Moldova. Prestatorul din Turcia declară că datoriile datează din 2014 , dar au fost înaintate companiei Aeriene ÎS Air Moldova în 2017, perioada în care Air Moldova, era companie de stat”, potrivit unei note informative remise de companie.

Moldovenii care au stat peste 12 ore în aeroportul din Turcia au fost cazați la un hotel, iar astăzi urmau să ajungă acasă cu un alt avion, pus la dispoziție de companie. Pasagerii s-au plâns că nimeni nu le-a explică ce se întâmplă și nu știu nimic despre bagajele lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel