Zeci de muncitori români aterizează astăzi în Marea Britanie. Daily Mail: "Englezii refuză condițiile din ferme"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Zeci de români aterizează astăzi, 1 mai, în Marea Britanie, pentru a munci la ferme. Aceștia sunt aduși cu mai multe zboruri charter organizate de fermieri. 

Cunoscuți și drept "căpșunari", scrie publicația britanică Daily Mail, aceștia au trimis familiilor lor anul trecut peste 5,7 miliarde de lire sterline.

Ionel, un lucrător sezonier în vârstă de 35 de ani, a spus: "Plecăm pentru că avem nevoie să muncim. Nu este ușor pentru noi. Fac asta de mult timp, dar acum pare diferit. Există un sentiment ciudat. Mi-am lăsat copiii și părinții acasă".

El făcea parte dintr-un grup de bărbați și femei de toate vârstele care se pregăteau să plece astăzi de pe Aeroportul Henri Coandă din București.

Englezii nu se înghesuie la muncă

 

Sosirea muncitorilor agricoli din România vine în contextul în care guvernul Regatului Unit și-a intensificat campania pentru a atrage mai mulți britanici să se alăture unui sistem care să ajute fermierii. 

Potrivit Daily Mail, doar 200 de britanici din cei 50.000 înscriși în schema guvernamentală pentru muncă sezonieră agricolă au acceptat condițiile de lucru din ferme.

Astfel, fermierii sunt îngrijorați că vor rămâne cu culturile pe câmp, în condițiile în care muncitorii străini sunt foarte puțini.

(w670)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel