Zeci de doze de vaccin anti-COVID, distruse de o asistentă româncă, la Petroșani

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Vaccinarea a debutat cu stângul, după ce toate dozele cu ser anti COVID au fost distruse. O asistență de la Petroșani le-a congelat în loc să le păstreze la o temperatura mai mare.

Un număr de 60 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost compromise, luni, la un centru de vaccinare din Petroșani, după ce o asistență comunitară a plasat greșit cele 10 flacoane într-un congelator și nu într-un frigider, fără să respecte astfel circuitul normal pentru acestea.

Potrivit directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei, flacoanele cu vaccin au fost trimise la centrul din Petroșani în cursul zilei de duminică, astfel încât activitatea de vaccinare să poată începe simultan luni, la ora 8.00, în toate centrele din județ. "Asistența de acolo, în loc să introducă flacoanele în frigider, le-a pus în congelator, unde au stat, timp de 18 ore, la minus 19 grade Celsius. Drept urmare, acele vaccinuri au fost compromise. Am fost nevoiți să trimitem altele. În acest moment, se vaccineaza persoanele programate, doar că acest lucru se desfășoară cu întârziere", a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al DSP Hunedoara.

El a arătat că dozele compromise au fost înlocuite cu altele ce au fost aduse de la centrul regional din Timișoara, unde este arondată DSP Hunedoara. Asistență comunitară care a greșit procedura a fost exclusă din personalul centrului de vaccinare. Ea este angajată Primăriei Vulcan, DSP Hunedoara urmând să transmită o notificare către administrația locală pentru a se aplică sancțiunile care se impun în astfel de cazuri. La centrul din Petroșani sunt programate la vaccinare câte 60 de persoane zilnic.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel