Zeci de decese, confirmate la două săptămâni de la păbușirea blocului din Florida. Primar: „Ne rugăm încă pentru un miracol”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Cel puţin 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma surpării parţiale a unui imobil la 24 iunie la Surfside, în statul american Florida, au anunţat joi autorităţile locale, la două săptămâni după catastrofă, relatează AFP.

Cu o zi în urmă, serviciile de intervenţie au decis să pună capăt căutării supravieţuitorilor, în timp ce 80 de persoane rămân dispărute. În timpul operaţiunilor de căutare în mormanul de dărâmături nu au fost găsite persoane în viaţă, cu excepţia unui adolescent, recuperat la câteva ore după dezastru. Dar „ne rugăm încă pentru un miracol”, a afirmat joi primarul oraşului cu 6.000 de locuitori, Charles Burkett, dând asigurări că „nu a renunţat la speranţă”.

În cea de-a 15-a zi a operaţiunilor, membrii echipelor de salvare au păstrat un moment de reculegere la 01:20 dimineaţa, ora la care s-a surpat o parte a imobilului. „Continuăm activitatea cu toată rapiditatea şi urgenţa necesare. Lucrăm 24 de ore din 24 pentru a găsi victimele şi a permite familiilor cât mai repede posibil să-şi plângă rudele”, a afirmat Daniella Levine Cava, edilul comitatului Miami-Dade, care înglobează Miami şi Surfside.

SUA. Peste o SUTĂ de dispăruţi şi un mort după ce o clădire s-a prăbuşit. Căutările ar putea dura ''cel puţin o săptămână'' - VIDEO

Agenţi de poliţie şi experţi criminalişti au sarcina de a identifica trupurile sau rămăşiţele umane pentru a putea să înştiinţeze rudele victimelor. Restul clădirii a fost supus unei demolări controlate duminica trecută, ceea ce a permis echipelor să avanseze prin zone inaccesibile anterior.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel