Zeci de cetățeni străini, găsiți ascunși într-o pensiune din Timișoara și și în parcările pentru camioane de pe A1

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Zeci de cetățeni străini, găsiți ascunși într-o pensiune din Timișoara și și în parcările pentru camioane de pe A1
Zeci de cetățeni străini, găsiți ascunși într-o pensiune din Timișoara și și în parcările pentru camioane de pe A1

În data de 29.10.2021, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii imigraţiei ilegale în zona de competenţă, transmite 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au fost ajutați de către lucrători din cadrul  Inspetoratului de Jandarmi Județean Timiș, ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, ai Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, ai Serviciului de Poliție Canină, ai Poliției Autostrăzi, Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara și ai Centrului Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Timișoara.

Astfel, în urma acţiunii, aceştia au identificat la o pensiune de pe raza municipiului Timişoara și în parcările TIR de pe autostrada A1, 72 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din India, Bangladesh și Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 48 de ani, mulți dintre ei având documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza judeţului Timiş.  

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil au fost îndrumați către Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi. Totodată, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au verificat persoanele fără documente, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun. Aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza județului Timiş vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

 

Ascunși într-un camion, printre baloți de vată minerală, doi migranți visau să ajungă ilegal în Norvegia

 

Doi cetăţeni sirieni au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni, ascunși în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier încărcat cu vată minerală. Aceștia intenționau să ajungă ilegal în Norvegia.

La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean român, în vârstă de 27 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, vată minerală din Turcia pentru o societate din municipiul București. Procedând la verificarea mijlocului de transport cu aparatura de detecție din dotare, polițiștii de frontieră observat că sonda de măsurare a valorilor de dioxid de carbon indică o valoare mare de concentrație în remorca TIR-ului.

Astfel, a fost deschis compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, iar în interior, printre bunurile transportate, au fost descoperite ascunse două persoane, o femeie și un bărbat. În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt cetăţeni sirieni, o tânără în vârstă de 17, respectiv un bărbat de 37 de ani.

Cei doi au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetăţenii sirieni intenționau să ajungă în Norvegia. În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate ascunse, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel