Zboruri anulate și sute de români nervoși. Loteria zborurilor, pe aeroportul Otopeni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Sute de zboruri anulate şi mii de pasageri nervoşi. Asta s-a întâmplat din cauza unei greve anunţate de piloţii companiei Lufthansa. Piloţii cer salarii mai mari şi program de lucru mai lejer, însă nu au ajuns deocamdată la o înţelegere cu reprezentanţii companiei. Greva de ieri e doar ultima dintr-un şir lung de probleme cu care s-au confruntat aeroporturile în această vară. 

Mii de oameni au fost nevoiţi să-şi schimbe planurile după ce au aflat că greva piloţilor de la Lufthansa a dus la anularea a sute de zboruri. Multe altele au avut întârzieri. 

„Ora 14:40 şi a avut întârziere până la 18:40”, „Au fost multe zboruri anulate”, „Cu întârzieri tot timpul, tot timpul au fost întârzieri”, spun pasagerii, potrivit Observator.

Compania germană aeriană Lufthansa a anulat 800 zboruri ce au afectat aproximativ 130.000 de călători. În perioada 11-18 august, pe aeroportul Hendri Coandă, 8 zboruri au fost anulate şi 839 au avut întârzieri mai mari de 30 de minute. Lipsa zborurilor din pandemie a dus la concedierea a mare parte din personalul companiilor aeriene. Reluarea traficului a adus alte probleme. Piloţii au un orar supraaglomerat, cu un număr mult mai mare de curse decât până acum. Iar greve au fost şi la mai multe companii. 

 

Mii de zboruri au fost anulate în ultimele luni din cauza grevelor

 

„Ea se înscrie în categoria situaţiilor cu care ne am confruntat săptămânile trecute: o grevă de câteva ore a piloţilor de la Tarom, o grevă de câteva zile a piloţilor de la Scandinavian Airlines, chiar şi la Ryanair au fost opriri ale curselor aeriene”, spune Ramona Colea, director reprezentare pasageri, conform sursei citate. 

Mii de zboruri au fost anulate în ultimele luni din cauza grevelor. 

„Din cauza nemulţumirilor salariale ale comandanţilor şi copiloţilor”, a adăugat Ramona Colea.

Sindicatul de la Lufthansa cere o creştere a salariului cu 5,5% în acest an pentru cei peste cinci mii de piloţi pe care îi reprezintă. Deocamdată negocierile cu reprezentanţii companiei nu s-au concretizat. 

 

Vezi și 

 

Grevă de amploare a piloților. O companie aeriană va anula 800 de zboruri vineri: 130.000 de pasageri, afectați

 

Compania germană Lufthansa a anunțat că va fi nevoită să anuleze 800 de zboruri vineri, afectând probabil 130.000 de pasageri, după ce sindicatul piloților a anunțat o grevă de o zi.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) a declarat miercuri târziu că negocierile salariale au eșuat și că piloții Lufthansa vor organiza o grevă de 24 de ore începând de joi, imediat după miezul nopții, afectând atât serviciile de pasageri, cât și cele de marfă.

Lufthansa a precizat că anularea zborurilor va afecta aeroporturile din Frankfurt și Munchen, adăugând că mai multe zboruri vor trebui să fie anulate și joi.

VC cere o creștere salarială de 5,5% în acest an pentru cei peste 5.000 de piloți și compensații automate pentru inflație după aceea.

„Sperăm să ne întoarcem la negocieri cât mai curând posibil”, a declarat joi un purtător de cuvânt al Lufthansa. „Cu toate acestea, nu putem suporta creșterile de costuri asociate cu cererile VC”, a adăugat el.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel