Zăpada provoacă haos în Suedia: sute de șoferi, scoși de armată din blocaje

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Avertizare meteo ANM: Ninsori, vânt și ploi în România! Cod galben pentru 27 de județe / Sursa - Pexels
Avertizare meteo ANM: Ninsori, vânt și ploi în România! Cod galben pentru 27 de județe / Sursa - Pexels

În Suedia, armata a salvat șoferii blocați pe o autostradă din sudul țării. Aproape 1.000 de vehicule erau încă blocate acolo din cauza zăpezii miercuri seara, 3 ianuarie, a informat presa locală.

Țara este în prezent afectată de vremea extremă de iarnă. În nord mercurul a scăzut la peste 40 de grade sub zero, în sud este zăpadă multă. Acest lucru are consecințe pentru transportul public și trafic.

Mulți șoferi au rămas blocați miercuri pe autostrada E22 dintre Hörby și Kristianstad. La fața locului au trebuit să fie aduse vehicule cu șenile ale armatei. Poliția a anunțat că evacuarea ar putea dura toată noaptea.

”Este un haos total”, a spus un ofițer de poliție. Sunt șoferi care au rămas blocați de miercuri dimineață pe autostradă. Victimele spun că zăpada le ajunge până la genunchi. Poliția le-a sfătuit să rămână în mașinile lor până la salvare.

 

Armata le-a asigurat șoferilor mâncare și băuturi calde

 

Situația a devenit atât de gravă încât vehicule pe șenile armatei au trebuit să fie desfășurate pe E22 între Hörby și Kristianstad. Poliția a anunțat mai întâi că evacuarea va dura până la miezul nopții. Presa suedeză relatează că există șoferi care au stat pe loc de douăsprezece ore. Armata le-a asigurat mâncare și băuturi calde.

Scandinavia este în prezent afectată de vremea extremă de iarnă. În nord mercurul a scăzut la peste 40 de grade sub zero, în sud este zăpadă multă.

De exemplu, peste 5.000 de șoferi din Danemarca au sunat, miercuri, la centrul pentru ajutor. „Am reușit să ajutăm mulți oameni”, spune un purtător de cuvânt. ”Dar asta nu înseamnă că multe mașini nu mai sunt blocate în zăpadă. Vor trebui să aștepte”, a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel