Wess Mitchell: România a construit un sistem judiciar puternic și instituții anticorupție. Nu vrem să faceți un pas înapoi

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Wess Mitchell, adjunctul secretarului de stat al SUA, a ținut un discurs la Facultatea de Drept a Universității București, unde a lăudat instituțiile anticorupție și sistemul judiciar din România.

De asemenea, Mitchell a spus că România trebuie să continue lupta împotriva corupției.

„SUA sunt alături de voi la fiecare pas. Aș vrea să ne gândim cât de departe a ajuns România. Acum 30 ani era printre cele mai sărace state din Europa, românii aveau 100 de dolari pe luna și multe zone erau neelectrificate. Acum România este parte din UE, economia României este printre cele mai dinamice.

România a construit un sistem judiciar puternic și institutii anti-coruptie la care victimele comunismului nici macar nu putrea să viseze. (…) Fiecare tară din lume trebuie să lupte împotriva coruptiei, stiti cât de periculoasa este coruptia. Trebuie un sistem de legi bun, institutiile din sistemul judiciar trebuie să apere legile. Vrem ca România să continue pe acest drum nu numai pentru binele cetatenilor, ci si pentru ca reprezinta un model în fata vecinilor.

Nu sunteți singuri în lupta împotriva corupției. Ați făcut pași istorici. Știți din comunism ce periculoasă e corupția. Lupta anticorupție necesită legi și un sistem judiciar bun, e nevoie de lideri puternici.

Instituțiile din sistemul judiciar apără legile care sunt un simbol al civilizației occidentale. Nimeni nu e mai presus de lege, aceasta e esența Occidentului.

Romania este un simbol al liberatii la frontiera estică, ceea ce demonstraza ca România s-a dezvoltat în regiune” Sunteți un model pentru regiune. Dacă vă uitați în jur nu sunt multe țări care să aibă instituții așa de puternice (...) Asta ar trebui să vă inspire să dezvoltați pe mai departe aceste instituții care sunt foarte importante pentru democrație. Nu vrem să faceți un pas înapoi”, a mai spus reprezentantul SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel