Volodimir Zelenski, "conversaţie extrem de importantă şi productivă" cu preşedintele francez, Emmanuel Macron

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat marţi că a purtat "o conversaţie extrem de importantă şi productivă" cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, despre consolidarea capacităţilor de apărare ale Ucrainei şi restabilirea infrastructurii energetice avariate. 

Zelenski nu a spus ce s-a convenit în urma discuţiei, dar i-a mulţumit lui Macron pentru sprijinul acordat de când Rusia a invadat Ucraina.

"Conversaţie extrem de importantă şi productivă cu preşedintele francez @Emmanuel Macron. Decizii specifice pentru consolidarea capacităţilor de apărare ale Ucrainei. Iniţiative specifice privind refacerea infrastructurii energetice distruse. Mulţumesc, prietene, pentru sprijinul tău neclintit", a anunţat Zelenski printr-o postare pe platforma Twitter.

 

Vezi mai departe

 

Condițiile impuse de Rusia pentru a pune capăt războiului din Ucraina: „Moscova ar putea fi pregătită să negocieze”

 

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a transmis că Moscova ar putea fi pregătită să negocieze încheierea războiului din Ucraina atât timp cât Occidentul îndeplinește anumite condiții.

La mai bine de opt de când președintele rus Vladimir Putin a lansat „operațiunea militară specială” în Ucraina, la 24 februarie, Kremlinul a transmis, prin vocea lui Serghei Lavrov, că este dispus că negocieze pentru încetarea focului în țara vecină.

Deși Moscova a sperat inițial la o victorie rapidă, invazia a scos la iveală slăbiciuni în armata lui Putin care au estompat câștigurile Kremlinului, relatează Știrile PRO TV. În plus, Ucraina a primit sprijin din partea Occidentului, sprijinind eforturile de apărare și permițând armatei sale să lanseze o contraofensivă puternică pentru a recupera teritoriul ocupat.

În timp ce luptele continuă, negocierile dintre cele două națiuni est-europene au intrat în impas. Ucraina, care a înregistrat un succes surprinzător, a sugerat că armata sa va continua să lupte până când Rusia va fi complet alungată de pe teritoriul său. Între timp, Rusia a semnalat un interes scăzut pentru a pune capăt războiului, în ciuda faptului că se confruntă cu pierderi tot mai mari.

Cu toate acestea, Lavrov a discutat despre posibilitatea unor negocieri între Rusia și Occident în timpul unui interviu la televiziunea de stat rusă, a relatat RIA Novosti, citată de Newsweek.com. Astfel, ministrul rus de Externe a declarat că Rusia este "întotdeauna pregătită să îi asculte pe colegii noștri occidentali dacă aceștia vor mai face o cerere pentru a organiza un dialog".

El a numit două condiții pe care Occidentul ar trebui să le accepte pentru ca negocierile să aibă succes.

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel