'Bombă murdară': Cancelarul Scholz respinge acuzaţiile Rusiei împotriva Ucrainei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cancelarul german Olaf Scholz a respins luni acuzaţiile Rusiei potrivit cărora Ucraina ar pregăti o 'bombă murdară', relatează AFP. 

Scholz împărtăşeşte punctul de vedere al preşedintelui ucrainean Volodimr Zelenski conform căruia inspecţiile Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), solicitate de Kiev şi care au început, vor înlătura toate îndoielile cu privire la acest lucru, a menţionat cancelaria germană într-un comunicat după o convorbire telefonică a celor doi lideri.

Cancelarul german a condamnat, de asemenea, atacurile persistente ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene. Scholz şi Zelenski au cerut, de asemenea, să nu se pună în pericol aplicarea şi prelungiarea acordului privind cerealele sub egida Naţiunilor Unite pentru a nu afecta securitatea alimentară globală.

Liderul german a reiterat, de asemenea, dorinţa ţării sale de a continua să sprijine Kievul politic, financiar, umanitar şi pentru apărarea suveranităţii şi integrităţii sale teritoriale, inclusiv prin livrarea de arme, potrivit Agerpres.

Citește mai departe

Incident grav la granița României: O rachetă rusească a căzut pe teritoriul Republicii Moldova. Mai multe case avariate

 

O rachetă rusească a căzut în nordul Republicii Moldova, în localitatea Naslavcea. Mai multe case au fost avariate. Racheta a fost doborâtă de ucraineni, luni dimineață, 

Până la acest moment nu au fost înregistrate victime, însă ferestrele mai multor locuințe au fost distruse.

Rușii au atacat cu rachete, pentru prima dată de la începerea războiului din Ucraina, zona Cernăuți, aflată în apropierea graniței cu România. 

„În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

În orașul Cernăuți a fost declanșată luni dimineață alarma antiaeriană.

 

„În regiunea Cernăuți, infrastructura critică a fost deteriorată ca urmare a unui atac cu rachete”, a anunțat Ruslan Zaparanyuk, guvernatorul regiunii Cernăuți.

Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.

Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.

În prezent, efective ale MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului”, a transmis Ministerul de Interne al Republicii Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel