Ministrul Virgil Popescu, discuții cu ambasadorul Danemarcei despre colaborarea în domeniul energiei

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Virgil Popescu a discutat cu ambasadorul Danemarcei, Uffe A. Balslev, despre colaborarea din domeniul energiei, din perspectiva investiţiilor pe termen lung, şi contribuţia companiilor daneze la dezvoltarea pieţei de energie din România.

”Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu E. S. Uffe A. Balslev, Ambasador al Regatului Danemarcei în România. Discuţiile s-au axat pe colaborarea dintre cele două state în domeniul energiei din perspectiva investiţiilor pe termen lung şi pe contribuţia companiilor daneze la dezvoltarea pieţei de energie din România, dat fiind potenţialul de producţie a energiei din surse regenerabile. Excelenţa Sa s-a arătat interesat de creşterea nivelului de investiţii, punctând multiplele oportunităţi din sectorul românesc”, a scris, luni, pe Facebook, Virgil Popescu.

Potrivit ministrului de resort, în cadrul întâlnirii a fost exprimat interesul pentru un posibil schimb de expertiză în ceea ce priveşte domeniul politicilor naţionale din sectorul energetic, în special pentru eolian offshore.

”Mi-am exprimat încrederea că Regatul Danemarcei va participa la proiecte de investiţii energetice prin intermediul companiilor sale”, a punctat Popescu.

Vezi și:

Orban, mutare strategică: „Referendum privind sancţiunile împotriva Moscovei“ impuse de UE

 

Într-un discurs în Parlament, preşedintele Ungariei, Viktor Orban, şi-a anunţat intenţia de a lansa ''consultări naţionale'' pentru a afla opinia maghiarilor cu privire la sancţiunile impuse de UE Rusiei, după cum relatează Magyar Nemzet, preluat de agenţia de presă rusă Tass.

''Sancţiunile împotriva Rusiei au fost introduse într-un mod nedemocratic, deoarece a fost o decizie a birocraţilor de la Bruxelles, pentru care plătesc cetăţenii europeni '', a spus Orban, adăugând că ''trebuie să cunoaştem opinia oamenilor'' şi ''pentru prima dată în Europa, în Ungaria vom cere părerea cu privire la sancţiuni''.

Pentru Orban, sancţiunile ''impuse de Bruxelles'' Rusiei sunt ''adevărata cauză a problemelor economice ale Europei'', aşa cum relatează Ria Novosti.

''Motivul problemelor economice este răspunsul Bruxelles-ului la criza din Ucraina, deoarece din cauza sancţiunilor, preţurile energiei au crescut de mai multe ori. Creşterea preţurilor la energie a determinat o creştere a inflaţiei în toate ţările - precizează Orban.

Aceste ''preţuri'' uriaşe la energie nu sunt rezultatul unor procese economice. Sancţiunile au determinat o creştere uriaşă a preţurilor la energie. Prin urmare, nu economia, ci politica, sau deciziile Bruxellesului, sunt responsabile pentru creşterea preţurilor la energie''.

Potrivit lui Orban, din februarie Rusia ''a beneficiat de preţuri mari la energie'', iar sancţiunile, în opinia sa, au avut efectul opus: ''Europenii au devenit mai săraci şi Rusia este mai bogată'', a spus premierul Ungariei, citat de Tass.

Orban s-a declarat convins că ''dacă vor fi ridicate sancţiunile impuse Rusiei, economia europeană îşi va putea recăpăta puterea'', potrivit RaiNews, titrează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel