Virgil Musta, despre numărul mare de infectări cu Covid-19: „Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ziua şi recordul negativ pentru România. Ultimul raport publicat de Grupul de Comunicare Strategică ne pune serios pe gânduri. 614 români au fost testaţi pozitiv în ultimele 24 de ore, un nou record absolut de la izbucnirea pandemiei. De asemenea, cu datele publicate astăzi, România a ajuns la 30.789 de cazuri de Covid-19. Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a declarat la B1 TV că, dacă numărul de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 va crește în același ritm, se va ajunge la trierea pacienților care vor fi salvați în spitale.

„Din păcate, numărul de cazuri crește pe zi ce trece și ne așteptăm să crească în continuare. Problema este că la la un moment dat numărul de cazuri va depăși capacitatea spitaleor din țara noastră și a secțiilor de terapie intensivă. Atunci vom avea o problemă.

Eu fac din nou un apel la populație să înțeleagă că există virusul și că, dacă nu se respectă regulile, vom avea o problemă foarte serioasă de sănătate publică.

Nu știu dacă vom ajunge în stare de urgență sau nu, nu cred că ar fi necesar, dacă la nivelul diferitelor colectivități se respectă regulile”, a afirmat medicul timișorean.

 

„Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei”

 

Cu privire la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara,  Musta a spus că aici s-a deschis o secție și pentru pacienții non-Covid, pentru a se putea asigura asistență medicală de specialitate și acestora.

Totodată, acesta a precizat că secția Covid-19 de la spitalul unde își desfășoară activitatea se apropie de capacitatea maximă.

Ținând cont de faptul că cele trei reguli de bază pentru limitarea răspânditii noului coronavirus, distanțarea fizică, igiena mâinilor și purtarea măștii de protecție, sunt ignorate, medicul Virgil Musta spune că cel mai negru scenariu pe care l-am putea trăi în perioada următoare este trierea pacienților în spitale.

„Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei. Pacienții nu au mai avut locuri să se interneze în spitale. Numărul este limitat. Cei care vor fi în stare gravă, vor fi trimiși la domiciliu, pentru că nu vom avea locuri în spitale. Cu riscul de a deceda la domiciliu. Foarte probabil să ajungem la situația ‘primul venit, primul servit’ pentru că în continuare nu putem externa un pacient care este grav sau în formă severă, pentru a primi altul în stare gravă. Evaluarea va fi foarte dificilă de făcut”, a spus la B1 TV medicul Virgil Musta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel