Viral. Ursuleț, filmat cum se bălăcește într-o balta din Bucegi. Video

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Viral. Ursuleț, filmat cum se bălăcește într-o balta din Bucegi. Video.
Viral. Ursuleț, filmat cum se bălăcește într-o balta din Bucegi. Video.

Regia Națională a Pădurilor a postat, pe pagina sa de facebook, un video, care, în scurt timp a devenit viral. 

Un urs a fost filmat cum se bălăcește într-un ochi de apă într-o pădure din Parcul Natural Bucegi, într-un video obținut cu ajutorul unei camere de monitorizare, instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului.

"Vă rugăm să-l scuzați, are puțină treabă. Urșii au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat.

Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte", au comentat reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor.

Pădurile din Parcul Natural Bucegi asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Romsilva - Administrația Parcului Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel