Viorica Dăncilă, MESAJ de ULTIMĂ ORĂ despre prioritățile Guvernului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Dezvoltarea, aprofundarea şi extinderea Parteneriatului Strategic cu SUA, în domeniile politic, militar şi de securitate, economic şi social, constituie priorităţi ale Guvernului, afirmă prim-ministrul Viorica Dăncilă, într-un mesaj transmis de Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii.

„Celebrarea Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii îmi oferă plăcutul prilej de a evoca relaţia strânsă şi dinamică pe care România o dezvoltă cu unul dintre cei mai puternici aliaţi şi parteneri ai săi. Dialogul România - SUA este conturat de liniile majore de acţiune definite de Parteneriatul Strategic bilateral. Dezvoltarea, aprofundarea şi extinderea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, în domeniile politic, militar şi de securitate, economic şi social, constituie priorităţi ale Guvernului României”, se arată în mesajul transmis de premier.

Prim-ministrul precizează că implementarea celor mai importante obiective ale Parteneriatului răspunde interesului constant al României de a-şi consolida profilul şi apartenenţa la sistemul de valori comune cu Statele Unite ale Americii, de pace, prosperitate şi democraţie.

„România a confirmat statutul său de partener de încredere pentru Statele Unite şi, totodată, aliat de nădejde în asigurarea păcii şi securităţii regionale şi globale, fiind cunoscută contribuţia sa, a cincea ca mărime, la operaţiunea NATO Resolute Support din Afganistan”, subliniază Viorica Dăncilă.

 

Viorica Dăncilă: „Transmit calde felicitări Statelor Unite ale Americii”

 

Autorităţile de la Bucureşti sunt, de asemenea, profund interesate de consolidarea relaţiilor în domeniile economic, tehnologic şi de cercetare, precum şi universitar, prin fructificarea oportunităţilor mai puţin explorate, mai spune şefa Guvernului.

„Guvernul României apreciază şi salută cu multă căldură rolul comunităţii româneşti din SUA, ca element de apropiere, coeziune şi legătură solidă inter-umană, socială şi culturală. Contăm, ca şi până acum, pe sprijinul esenţial al acestei comunităţi pentru obiectivul României de a deveni un puternic pol de dezvoltare regional. Transmit calde felicitări Statelor Unite ale Americii, alături de urări de pace şi prosperitate tuturor cetăţenilor americani!”, transmite premierul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel